19 / 04 / 2024

Adnan Yılmaz Serik Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na seçildi!

Adnan Yılmaz Serik Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na seçildi!

Serik Belediyesi yeni yılın ilk meclisini gerçekleştirdi. Mecliste Denetim Komisyonu üye seçiminde, partisinin aday göstermediği Ak Partili Ömer Gürler, CHP ve MHP'nin desteği ile seçildi



Serik Belediyesi yeni yılın ilk meclisini gerçekleştirdi. Mecliste Denetim Komisyonu üye seçiminde, partisinin aday göstermediği Ak Partili Ömer Gürler, CHP ve MHP'nin desteği ile seçildi

 

Serik Belediye Meclisi'nin ocak ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yönettiği oturumda 33 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Ak Parti grubu Adnan Akpınar, Gani Demir ve Niyazi Yıldırım'ı, MHP ise Mustafa Alkan ile Mahmut Erdem'i aday gösterdi. Kapalı oylamayla yapılan seçim sonucunda Ak Partili Gani Demir, Niyazi Yıldırım, MHP'li Mustafa Alkan ve Mahmut Erdem komisyonu üyesi oldu. Partisinin aday göstermediği Ak Partili Ömer Gürler ise CHP ve MHP'nin desteğiyle komisyona giren 5'inci üye oldu. Ak Partili Gürler'in meclis öncesi 'Plan ve Bütçe' ile 'İmar' komisyonlarından istifa etmesi üzerine yapılan seçimde Ak Partili Adnan Akpınar Plan ve Bütçe Komisyonu'na, aynı partiden Adnan Yılmaz ise İmar Komisyonu'na seçildi.

 

Kentsel dönüşüm yetkisi

Mecliste, kentsel dönüşümle ilgili Belediye Başkanı Ramazan Çalık'a bazı kurum ve kuruluşlarla protokol yapma yetkisi verilmesi Ak Parti ve CHP'nin oyları ile kabul edildi. MHP grubu oylamada ret oyu kullanırken grup sözcüsü Ergüven Yılmaz, “Kentsel dönüşümle ilgili hiçbir altyapı yok, yeri belli değil. Bu konuda başkan tarafından bir sunum yapılması gerekirdi. Biz bu gerekçelerle ret oyu veriyoruz” dedi. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Çalık, “Kentsel dönüşümle ilgili  TOKİ  ile bir çalışmamız oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda bize destek veriyor. Avam projesi ile ilgili halkımızın rızasını aldıktan sonra önce meclisimizde, sonra da büyükşehir meclisinde görüşülecek. Bu proje büyükşehir meclisinin onayı ile olacak” diye konuştu. 



Antalya Gazetesi


Haber Antalya Toros Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



Kentsel dönüşüm ilgili Belediye Meclisi tarafından Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a bazı kurum ve kuruluşlarla protokol yapma yetkisi verildi.


Serik Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Pazartesi günü yapıldı. Serik Belediyesi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık başkanlığında yapılan toplantıda, gündemde yer alan 33 madde görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis'te kentsel dönüşümle ilgili Belediye Meclisi tarafından Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a bazı kurum ve kuruluşlarla protokol yapma yetkisi Ak Parti ve CHP'nin oyları ile kabul edildi. Maddeye, MHP Grubu ret oyu verdi. MHP Grup Başkanı Ergüven Yılmaz ret gerekçesi ile ilgili olarak; ''Kentsel Dönüşümle ilgili hiçbir alt yapı yok, yeri belli değil, Bu konuda başkan tarafından bir sunum yapılması gerekirdi. Biz bu gerekçelerle ret oyu veriyoruz'' dedi.


Başkan Çalık bunun üzerine, ''Kentsel dönüşümle ilgili TOKİ ile bir çalışmamız oldu. Çevre Bakanlığı bu konuda bize destek veriyor. Avam projesi ile ilgili halkımızın rızasını aldıktan sonra önce meclisimizde, sonra da Büyükşehir Meclisi'nde görüşülecek. Bu proje, Büyükşehir Meclisi'nin onayı ile olacak'' açıklamasında bulundu.


Denetim komisyonu seçiminde ise; Ak Parti grubu Adnan Akpınar, Gani Demir ve Niyazi Yıldırım'ı, MHP ise Mustafa Alkan ile Mahmut Erdem'i aday gösterdi. Kapalı oylamayla yapılan seçim sonucunda Ak Partili Gani Demir, Niyazi Yıldırım, MHP'li Mustafa Alkan ve Mahmut Erdem komisyonu üyesi oldu. Partisinin aday göstermediği Ak Partili Ömer Gürler ise CHP ve MHP'nin desteğiyle komisyona giren 5'inci üye oldu. Ak Partili Gürler'in meclis öncesi 'Plan ve Bütçe' ile 'İmar' komisyonlarından istifa etmesi üzerine yapılan seçimde Ak Partili Adnan Akpınar Plan ve Bütçe Komisyonu'na, aynı partiden Adnan Yılmaz ise İmar Komisyonu'na seçildi.


Antalya Toros


Geri Dön