19 / 04 / 2024

Adrasan'da ağaç kampanyası kapsamında şenlik yapıldı!

Adrasan'da ağaç kampanyası kapsamında şenlik yapıldı!

ANTALYA'da 125 hektar orman alanının kül olduğu Adrasan'da, facebook üzerinden 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' adıyla bir araya gelen Adrasan gönüllüleri, yangının travmasını arkada bırakmak için tatil beldesinde şenlik düzenledi.



Turizmci Onur Yaman ve reklamcı Özlem Yıldırım, 28 Haziranda Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da çıkan ve 125 hektar orman alanının kül olduğu yangın sonrası sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' adlı grup kurdu. 


Adrasan'da yanan orman alanlarının imara açılacağı iddiaları, grubun büyümesine neden oldu. Adrasan ı yeni bir imar uygulamasından ancak yeniden ağaç dikerek kurtaracağına inanan binlerce kişi, aslında bir kampanya çağrısı olan 'Adrasan için bir ağaç da sen dik' sayfasının parçası oldu. Kısa sürede sayfanın takipçi sayısı 18 bine ulaştı. 


Facebook üzerinden biraraya gelen Adrasan gönüllüleri, ilk etkinliğini pazar günü gerçekleştirdi. Facebook grubunun adıyla düzenlenen etkinlik sabah saatlerinde başladı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile ortak düzenlenen etkinliğe Kumluca Kaymakamlığı ve siyasi parti fark etmeksizin yerel yönetimler destek verdi. Antalya'dan gelmek isteyenler için sabah saatlerinde iki farklı noktadan üç otobüs hareket etti. Ücretsiz gerçekleşen etkinlik, TEMA'yla yapılan çevre temizliğiyle başladı, yarışmalar, DJ performansıyla devam etti. Gece ise Grup Yude sahne aldı. 


Adrasan'da 125 hektar orman alanıyla birlikte 3 otel ve bir hediyelik eşya dükkanının zarar gördüğü yangının izleri de siliniyor. Yanan orman alanlarında kesim ve temizleme çalışması başlarken, yangının zarar verdiği, yok ettiği tesislerin önündeki molozlar da kaldırıldı. 


Antalya Hilal


Geri Dön