27 / 04 / 2024

Afetzede esnafa 30 bin liraya kadar kredi verilecek!

Afetzede esnafa 30 bin liraya kadar kredi verilecek!

Önceden KOSGEB desteğinden yararlanmış olan terör mağduru ya da afetzede esnaf, tekrar 30 bin liralık sıfır faizli kredi kullanabilecek. Mehmet Şimşek, konuya ilişkin kararname taslağını imzalayarak Başbakanlığa gönderdi.



Önceden KOSGEB desteğinden yararlanmış olan terör mağduru ya da afetzede esnaf, tekrar 30 bin liralık sıfır faizli kredi kullanabilecek.


Edinilen bilgiye göre, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin kararname taslağını imzalayarak Başbakanlığa gönderdi.


Buna göre, Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından Hazine destekli Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde terör mağdurları ve afetzedeler için "daha önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğinden yararlanmamış olma" şartı kaldırılacak.


Bu şekilde terör mağduru ya da afetzede olan esnafa, önceden KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullandırılabilecek.


Dünya



Haber Sabah gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Terör mağduru ya da afetzede olan esnaf, önceden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları ile işyeri modernizasyonunun karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin kararname taslağını imzalayarak Başbakanlığa gönderdi. 

SIFIR FAİZLİ KREDİ KULLANIMI 

Kredi kullanacakların 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren desteklerden yararlanmadığına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacak. Ancak kurumun desteğini kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel gibi afetler veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenlerden KOSGEB kredilerinden yararlanmama şartı aranmayacak. Terör mağduru ya da afetzede olan esnafa, önceden KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi verilecek. 


Sabah



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyecekler.


Bakanlar Kurulu, KOSGEB desteği alanların Halkbank kredilerinden yararlanamayacağına ilişkin kararda değişiklik yaptı. İşyeri terör nedeniyle zarar gören esnaf, bu durumu belgelerse, KOSGEB desteği de almış olsa yeniden kredi desteğinden faydalanabilecek. Habertürk'ün haberine göre, KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyecekler. Bu belgeyle 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecekler.


Yeni Şafak


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyecekler


Bakanlar Kurulu, KOSGEB desteği alanların Halkbank kredilerinden yararlanamayacağına ilişkin kararda değişiklik yaptı. İşyeri terör nedeniyle zarar gören esnaf, bu durumu belgelerse, KOSGEB desteği de almış olsa yeniden kredi desteğinden faydalanabilecek. KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyecekler. Bu belgeyle 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecekler.


Habertürk



Geri Dön