28 / 03 / 2024

Afrika inşaat sektörü Türk yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor!

Afrika inşaat sektörü Türk yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor!

Afirka tarım, imalat, lojistik, gayrimenkul, eğitim ve inşaat büyümeye katkı yapan başlıca sektörler olarak dikkati çekiyor.



Doğu Afrika'nın ekonomi, ticaret ve lojistik merkezi olarak kabul edilen Kenya, son zamanlarda yakaladığı yıllık yüzde 5'ten fazla büyüme oranıyla uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.


Uganda, Ruanda, Burundi, Demokratik Kongo’nun doğusu ve Güney Sudan pazarların<a giriş noktasında bulunan Kenya, sadece iç pazarıyla değil, bölge ülkelerinin üyesi olduğu Doğu Afrika Birliği Pazarı ile Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı vasıtasıyla yaklaşık 500 milyon tüketiciye ulaşabilme potansiyeliyle öne çıkıyor.


Her türlü ürünün ithal edildiği ülke, özellikle inşaat, turizm, sağlık ve tarım alanlarında Türkiye'den yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor.


Doğu ve Orta Afrika'nın en büyük ekonomisi

Doğu Afrika’nın önemli ticaret merkezi Kenya, bölgedeki yabancı yatırımların yüzde 70’ini barındırıyor.


Dünya Bankası verilerine göre, nüfusu 46 milyondan fazla ülkenin yıllık milli geliri 60 milyar doların üzerinde. Ülkenin, satın alma gücü paritesine göre geçen yıl kişi başına düşen milli geliri 3 bin 400 dolar düzeyinde hesaplandı.


Banka, ülkenin 2020'ye kadar her yıl yüzde 5'ten fazla büyüyeceğini tahmin ediyor. Kenya ekonomisi, geçen yıl yüzde 5,7 büyürken, yıllık enflasyon yaklaşık yüzde 7 oldu.


AA


Geri Dön