18 / 04 / 2024

Afrika kıtasında Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor!

Afrika kıtasında Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor!

Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor.



Hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor. Risk alıp yatırdıklarının birkaç katını kazanmak isteyen yatırımcıların son dönemdeki yeni adresi Asya ülkeleriyken, artık sıkı bir rakibi var: Afrika... 


Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre Sahara altı olarak adlandırılan ülkelerde erken pozisyon alanlar, dünya ekonomisinde 'pasta kapma savaşı'nın galipleri olacak. Bu gelişimden fazla yararlanacak ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Afrika'da yapılan inşaatların büyük bölümü Çinli ve Türk firmaların elinde. 


Öyle ki 2020 yılına kadar kıtada Türk inşaat firmaların sadece altyapı yatırım 1400 milyar dolarlık harcama yapacağı belirtiliyor. Uzmanlara göre kıtaya yatırımın getirişi orta vadede üç kata kadar çıkabilecek. 


Güneş 


Geri Dön