19 / 04 / 2024

Aftonkarahisar'da valilik yapı firmalarını yakın takibe aldı!

Aftonkarahisar'da valilik yapı firmalarını yakın takibe aldı!

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik firmalardan yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.



Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü(AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yıısuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sultandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner. "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi birkez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların yanı sıra zemin etüdü yapan firmalara ve imar mevzuatı uygulayan kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyorum; Lütfen işinizi yaparken yaptığınız işin bilime, fenne ve mevcut mevzuata uygun olup olmadığını iyice denetleyin." dedi. 


Güner. Valilik olarak yeni bir yönetmelik ve yeni bir çalışma talimatı hazırladıklarını, en az üç ayda bi^toplantı yapacağını belirtti. Güner. "Buradaki toplantıya bütün yapı denetim firmalarını, zemin etütçülerini ve imar uygulaması yapanları çağıracağız. Onlara ilimizin depremselliği. afetselliği ve ilimizin acil durum konseptiyle ilgili bilgiler vereceğiz. İl Koordinasyon Kurulu hazırladığım ve vermiş olduğum talimatlar çerçevesinde toplanacaklar. Koordinasyon kurulu toplanacak ve her 2 ayda bir Afyonkarahisar ilinin afet durumu masaya yatırılacak. Bu toplantıları da kamuoyuyla basın aracılığıyla paylaşacağız." diye konuştu. 


Ayrıntılı Haber 


Geri Dön