26 / 04 / 2024

Afyon Çimento hisseleri, arsa satış beklentisiyle yükselişte!

Afyon Çimento hisseleri, arsa satış beklentisiyle yükselişte!

Afyon Çimento hisseleri arsa satış beklentisi ile yükselişte. Şirket hisseleri 6.55 TL'den 9.16 TL'ye kadar hızla yükseldi. Bu seviyeden cuma günü 6.90 TL'ye kadar geri çekilen hisse de bugün yine ataklar görülüyor.



Geçtiğimiz günlerde Afyon Çimento tarafından faaliyetine son verilecek eski fabrikanın kurulu bulunduğu 259.954 m2 gayrimenkulün satışı ve bu satış dolayısıyla Katma Değer Vergisi Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda düzenlenen ilgili istisna hükümlerinden faydalanılması konusunda her türlü işlemi yapmak üzere Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verildiği bildirilmişti. Ardından Afyon Belediye Meclisinin 04.10.2016 tarihinde yapılan toplantısında kabul edilen 378 no'lu imar planı değişikliğine göre, eski fabrikanın bulunduğu bölgenin sanayi imarı, mevzuat gereğince yapılması gereken terkler sonrasında konut ve ticari imara dönüştürüldüğünü duyurmuştu. 


Bu haberin ardından şirket hisseleri 6.55 TL'den 9.16 TL'ye kadar hızla yükselmişti. Bu seviyeden cuma günü 6.90 TL'ye kadar geri çekilen hisse de bugün yine ataklar görülüyor. Şirket tarafından bildirilen yeni bir gelişme olmamasına rağmen hisse yüzde 13 kazançla 7.84 TL'ye kadar yükseldi. 


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön