25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Akrones Termal Otel Ağustos'ta açılıyor!

Afyonkarahisar Akrones Termal Otel Ağustos'ta açılıyor!

Afyonkarahisar Ağustos ayının sonunda dev bir yatırıma kavuşuyor. Beş yıldızlı Akrones Termal otel 850 yatak kapasitesine ve UEFA standartlarında bir futbol sahasına sahip olacak. Otel, 350 kişiye istihdam sağlayacak.



Afyonkarahisar Akrones Termal’in başına turizm sektörünün deneyimli isimlerinden Hamit Topaloğlu atandı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümlerinden mezun olan Hamit Topaloğlu, profesyonel iş hayatında 30 yılını devirdi.


Profesyonel bir turizmci


Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Ben 30 yıllık bir otelciyim. Kısa bir zaman sonra da bunu kutlayacağız inşallah. İlk olarak bu işe  İzmir  Hilton’da başladım. Ben otuz yılımı tamamladım, orada profesyonel garson olarak başlamıştım. Arkasından çeşitli kademeleri geçerek restoran şefi, restoran müdürü, yiyecek içecek müdür yardımcısı, arkasından Türkiye’nin ilk Türk yiyecek içecek müdürü oldum. Hilton otellerinde benden önce hiç yiyecek içecek müdürü yoktu. Onlar da hep yabancı ülkelerden gelirdi. Benden sonra artık Türk arkadaşlar da yiyecek içecek müdürü olmaya başladılar. Arkasından artık kabuğu kırmam gerektiğine inandım ve İzmir Hilton’da kaldıktan sonra yiyecek-içecek müdürlüğünü 2 – 3 sene yaptım daha sonra  Adana  Hilton’un yiyecek içecek Müdürlüğü’ne geçtim. Oranın açılışını yaptım ve 2 buçuk yıl kadar orada kaldım. Sonrasında ise Çeşme Sheraton oteline Genel Müdür Yardımcısı ve yiyecek içecek müdürü görevi ile geçtim. Kısa bir süre sonra da otelin Genel Müdürlüğü’ne geçtim. Yaklaşık 2 buçuk yıl da burada çalıştım. Sonrasında Hilton Oteli tekrar beni çağırdı ve oradan Hilton otellerine transfer oldum. Kayseri Hilton’un genel müdürlüğünü yaptım. Buradan sonra da Rixos grubundan bir teklif aldım. Rixos Grand Ankara’nın Genel Müdürlüğü’ne geçtim. İki buçuk yıl kadar orada çalıştım. Oradan da Rixos Kuba Azerbaycan Oteli’nin Genel Müdürlük görevine geçtim. İnşaattan geçtim açılışını yaptım ardından da Dedeman grubuna geçtim. Dedeman’ın İstanbul Bölgesi’nin Genel Müdürlüğü görevine getirildim. Burada da yaklaşık 6-7 ay görev yaptım ve sonrasında da buraya yani Akrones’e gelmeye karar verdim” dedi.


350 personel çalışacak


“Biz burada kendi markamızı yaratmaya çalışıyoruz” diyen Toplaoğlu, “Uluslararası ölçülerde 5 yıldızlı lüks bir otel yapmaya çalışıyoruz. Ekibimizi de buna göre oluşturduk ve Afyon’a ciddi bir değer katmaya geliyoruz. Çıtayı daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Otelimiz 95 bin dönüm arazi üzerine kurulu, 65 bin metrekare civarında bir kapalı alana sahip. Otelimizi Allah kısmet ederse Ağustos ayının sonu gibi açmayı planlıyoruz. Şu anda planlarımız tamamen bu yönde. Tam hızıyla ilerliyor. Otelimizi yaklaşık 350 personel ile yöneteceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.


5 yıldızlı lüks bir otel


Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Otelimizi 5 yıldızlı lüks otel sınıfında değerlendiriyoruz, konumlandırmamızı hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Tabi ki burada hedefimiz hem iç turizm hem dış turizm. Şu anda bölgemizde dış turizm çok zayıf gidiyor. Bunu biliyoruz geçmişten gelen bir iç turizm ağırlığı var. Termalin ciddi bir önemi etkisi var. Çok uzun yıllardır bölgede hareket gösteren hizmet gösteren oteller var ama artık çerçeve daha da genişledi. Artık olay sadece bir termal otel olmaktan çıktı. Bunun yanına SPA’yı ekledik. Bunun yanına wellness’i ekledik. Bunun yanına sağlıklı  yaşamı ekledik. Bunun yanına resort otel kısmını ekledik. Bunun yanına eğlenceli tatil oteli mantığını ekledik ve dolayısıyla şu anda hedefi biz çok ciddi bir şekilde yükselttik” dedi.


Hedef Ortadoğu ve Kafkaslar


Topaloğlu açıklamasında, “Bölgedeki hızlı gelişmeye baktığımız zaman yeni piyasaya giren, açılacak, açılmış olan otellere baktığımız zaman bölgenin çok ciddi bir şekilde ek turistlere ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bizim hedefimiz burada Türk Cumhuriyetleri başta, Azerbaycan olmak üzere o bölgedeki ülkelerinin tamamını hedef olarak görüyoruz. Yine Ortadoğu’da başta İran olmak üzere tüm Ortadoğu’yu hedef olarak birinci sırada görüyoruz. Bu bölgelerde aktif olup Afyon’a gelecek olan yabancı turist diye adlandırabileceğimiz Asya’dan yani Türk Cumhuriyetlerinden Ortadoğu’dan başta İran olmak üzere misafirlerimize ağırlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


“3-4 gün tatil yapan aileler hedef kitlemiz”


Yerel turizmde ise hedefini belirlediklerini kaydeden Topaloğlu, “Çok uzun tatiller yapan misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız ama şuanda artık dünyanın gerçeğinden dolayı iş hacminden dolayı insanların çalışması ve fazla zaman ayıramaması nedeniyle kısa süreli 3 günlük 4 günlük 2 günlük tatiller yapan aileler bizim için birinci hedefimiz olacaktır. Burada amacımız onlara güzel bir vakit geçirmek. Eğlencesiyle çocuklarının eğitimsel eğlenceleri ile 16 bin metrekareye sahip Türkiye’nin en iyi en iddialı Enternasyonal standartlara sahip SPA’sıyla inşallah burada çok güzel vakit geçirmelerini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.


“Frig Vagisi, Kapadokya’nın gerisinde kalmış”


Topaloğlu, “Afyon’daki değerlere, tarihi noktalara baktığımız zaman kültürel turizm ve tarihi yerlerin gezilmesi anlamında gerçekten çok büyük değerlere sahip. Örneğin Frig Vadisi bunlardan bir tanesi. Gezdim gördüm hakikaten muhteşem bir yer. Burasının çok ciddi bir ürün olduğunu görüyorum. Yani termalin yanında onu da koyduğunuz zaman Afyon’un buradaki değeri daha da öne çıkıyor. Yalnız Kapadokya ile yan yana koyduğunuz zaman görsel anlamda biraz birbirine benziyorlar. Kapadokya’nın çok gerisinde kalmış durumunda” dedi.


“Turistleri Frig Vadisine götürünce ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağım?”


Belki Kapadokya’daki gibi otellerin Frig Vadisi’nin içerisine yapılamayabileceğini söyleyen Topaloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Oraya restoranlar yapılamayabilir ama orasının gelişimine bir şekilde katkı sağlanabilir veya izin verilerek orası birtakım yatırımcılara açılabilir. Oraların en basit tuvalet ihtiyacı bile olduğunu gördüm. Dolayısıyla bu basit şeyler hakikaten bizim için çok ciddi problem olabilir. Yarın öbür gün ben bu oteli açtıktan sonra otobüslerle misafirlerimi oraya götürmek gezdirmek isterim ama bunu şu anda ciddi bir şekilde düşünüyorum. Acaba götürürsem ne yapacağım? Bir ihtiyacı olduğunda bir tuvalet ihtiyacı olduğunda yiyecek içecek ihtiyacı olduğunda ne yapacağım, otobüse yemek doldurup gidemeyeceğime göre vazgeçeceğim. Yani bunlara baktığımız zaman oraların biraz daha organize olabilmesi lazım veya organize edebilecek kişilere müsaade edilmesi lazım.”


“Otellerin doluluk oranı çok iyi”


Topaloğlu, “Ben orayı çok ciddi bir değer olarak görüyorum. Afyon’a baktığımız zaman Afyon’un geçmişine baktığımız zaman daha önce iki adet 5 yıldızlı otelden başlayarak bugün geldiğimiz noktaya baktığımız zaman zaten gelişimi görüyoruz. Yatırımcılara baktığımız zaman, yeni açılan otellerle, hem Sandıklı bölgesi hem burası hem Gazlıgöl bir bütün olarak baktığımız zaman çok ciddi bir potansiyel artışı var. Arz var, arz neye göre olur, talebe göre olur. Biz şu anda talebi oluşturuyoruz. Baktığımız zaman otellerin doluluk oranlarını hakikaten fena değil. Benim bildiğim kadarıyla şu anda yüzde 65’ler civarında gidiyoruz. Biz bunu bölge olarak yaşıyoruz. Bu çok iddialı bir rakam dolayısıyla ilerisi için bu bize ışık tutar. Dünyaya baktığımız zaman dünyada termal ve SPA turizminin daha ön plana çıkması, turist sayısının artması, konaklama surelerinin kısalması, aslında bu bize çok şey anlatıyor. Bu dünyanın termal ve SPA otellerine verdiği önemi anlatıyor” ifadelerini kullandı.


“Bölgenin tanıtımını iyi yapmalıyız”


Topaloğlu, “Ben bu bölgenin çok hızlı bir şekilde gelişeceğini inanıyorum. Afyon’un çok daha ileri noktalara gelebileceğine inanıyorum. Bu noktada biz turizmciler olarak çok şey yapmamız gerekiyor. Özellikle uluslararası fuarlara katılımda çok daha organize olabilmeliyiz. Tabi ki bölgedeki devlet ve sivil örgüt gibi birimlerle hareket etmeliyiz. Buranın tanıtımını yapmalıyız” dedi.


“Afyon turizmi uzun vadede umut vaat ediyor”


Ben buradan 5 – 10 yıl sonrasında kesinlikle tatil şehri bir Afyon görüyorum. İnsanlar buraya sadece alışveriş için gelecekler buna inanıyorum. Çünkü buradaki merkezler buraya çok ciddi değerler katmış durumda. Bu Afium gibi bir kaç tane daha alışveriş merkezinin açılması ki hele hele uluslararası markaların buralara gelmesi ile birlikte ben o zaman inanıyorum ki Ortadoğu’dan insanlar buraya sadece alışveriş için dahi gelecekler. Şimdi baktığımız zaman kültürel değerleri yanına koyduğumuz vakit, artı termal turizmi yanına koyduğunuzda bir de alışveriş için insanları buraya topladığımızda ve kongre turizmini buraya koyduğumuzda ciddi bir karşılığı olacaktır. Çünkü buraya kongre turizmi koyduğunuz zaman onlar derli toplu otellerin bir arada olmasını tercih ederler. Çünkü 1500-2000 kişilik kongre ve toplantıları düşünün. 3-5 otel bunu ancak organize edebilir. Dolayısıyla bunun otellerin birbirine yakın olması ve otellerin hepsinin 5 yıldızlı benzer yakın kalitelerde olması en büyük silahtır. Dolayısıyla kongre turizmini de yanına koyduğunuz zaman Afyon turizmi gerçekten ilerisi için umut vaat ediyor diyebilirim.


317 oda 850 yataklı


“Biz otelimizi 317 oda ile açıyoruz” diyen Topaloğlu 20 farklı odanın olduğunu, üç, dört yataklı odaların olduğunu, aile odalarının da olduğunu söyledi. Topaloğlu, yatak kapasitesinin 850’yi bulduğunu ifade etti.


“Çok önemli projelerimiz var”


Topaloğlu, “Genel alanlarda çok ciddi projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi iki ayrı restaurant planlıyoruz. Steak House yapmayı planlıyoruz. Şu anda Türkiye’nin en iddialı steak hauselerden birini buraya açmayı planlıyoruz. Kendi markamızı kendimiz yapacağız. Afyon’un etlerinin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu biliyoruz. Türkiye’yi buradan beslediğimizi de biliyoruz. Dolayısıyla Afyon’un etini kendi restoranlarımızda sunacağız” diye konuştu.


UEFA standartlarında futbol sahası yapılıyor


“Bir de bizim spor tesislerimiz olacak” diyen Topaloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Burada iki tane UEFA standartlarında sahip büyük futbol sahamız olacak. Burada hem kendi otelimizde konaklayan futbol takımlarını ağırlayıp oradan faydalanacak, hem de diğer otellerde konaklayan olursa veya herhangi bir şekilde bölgemize gelen futbol takımları oradan faydalanacaklar. Burada hem takımların kamp yapmalarını bekliyoruz hem de uluslararası takımları çekmeye çalışıyoruz. Turnuvalar düzenlenmesi konusunda yine aynı şekilde planlarımız var. Geçmişini de biliyoruz şu anda bu olay başlamış durumda. Örneğin Suudi Arabistan’ın buraya gelişini biliyoruz. Çıtayı yukarıya çekerek çok daha fazla uluslararası takımı getirmeyi planlıyoruz.”


Afyon’da buluşma noktası Akrones olacak


Topaloğlu sözlerini, “İnşallah Afyon’a burada bir buluşma noktası yaratırız. Çünkü burada asıl amacım benim Afyonlunun buraya gelmesi, yani 5 yıldızlı bir otele gelip bir çay veya kahve içmelerini istiyoruz. Lobide oturması vakit geçirmeleri için gelmelerini bekliyoruz. Bir dilim pasta yiyelim demesini istiyoruz. İllaki buraya gelip odada konaklaması gerekmiyor, illaki yemek yemesi de gerekmiyor, otele gelip gezmesini istiyoruz. Otelde oturup bir bardak çay içmesini istiyoruz. Biz konumlandırmayı da ona göre yapıyoruz. Biz kalkıp Bodrum’daki gibi bir bardak çaya 60 lira istemek gibi bir derdimiz yok. Biz lüksü hizmetimizde vermek istiyoruz. Pahalı olan lüks anlamını taşımaz, lüks çok farklı bir şeydir aslında. Bir maliyeti olmayan bir şeydir lüks. Bana göre hizmettir kapıdan karşılamaktır” ifadeleri ile noktaladı. 



Oktay YÜKSEL/Afyon Türkeli



Geri Dön