29 / 03 / 2024

Afyonkarahisar Dinar'a yeni otogar geliyor!

Afyonkarahisar Dinar'a yeni otogar geliyor!

Bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan proje ve işleri açıklayan Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, bu kapsamda ilçeye yeni otogar yapımının gündemde olduğunu belirtti.



Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Belediye yönetimi olarak 2016 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıkladı. 


2016 PROJE YILI 


Bu yıl içerisinde ilçeye yeni bir otogar yapım projesini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Saffet Acar, projenin özel bir mimarlık firması tarafından hazırlandığını, proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Saffet Acar, bir diğer büyük projenin de İstasyon Caddesi'nde başlanılan yolun devamı olan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek proje olduğunu kaydetti. Acar; "Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi önünden başladığımız ve öğretmen evine kadar yapımı biten şehir içi değişim programı kapsamında yapılan yolun ikinci etap çalışmaları başlayacaktır. Bu projelerimizin yanı sıra, kilitli parke taşı, kaldırım, sıcak asfalt serimi, çocuk oyun parkları ve fitness spor aletleri kurulum çalışmalarımız da 2016 yılında başlayacaktır" dedi. 


6 BİN ÇİÇEK DİKİLDİ


Bu yıl yol yapım sezonunda, 25 bin metrekare kilitli parke taşı, 75 bin metrekare sıcak asfalt serimi yapılacağını dile getiren Saffet Acar, 63 adet çocuk oyun parkı ve fitness spor aletlerinin ilçenin muhtelif yerlerine kurulduğunu kaydetti. Engellilerin kullanımı için bir tane engelsiz çocuk oyun parkı ve fitness spor aletleri kurulumunun yapılacağını söyleyen Acar şöyle konuştu: "Bu yıl içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce toplam 2000 metre kanalizasyon hattı döşenmiştir. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından istasyon arkasından 125. Anaokulu arasında bulunan kanal, içerisinden 500'lük korige boru geçirilerek üzeri kapatılmıştır. İlçemizin park, bahçe, refüj ve muhtelif alanlarına dikilmek üzere toplam 6 bin adet çeşitli çiçekler alınarak dikimleri başlanmıştır" dedi.





Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön