20 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Ege'nin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor!

Afyonkarahisar Ege'nin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor!

Afyonkarahisar'da son dönemde yakalanan uyum ve sinerji, dev projelerle somut hale geldi. Turizm ve altyapı yatırımlarının hız kazandığı kent, Ege'nin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor...




AFYONKARAHİSAR Belediyesi, kentin geleceğini şekillendirmede öncü rol üstlenmeye karar vermiş gözüküyor. Şehrin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsur, uzun yıllar sonra ilk kez yakalanan uyum ve sinerji... Gerek kamu kuruluşları üst yöneticileri gerekse ticaret ve sanayi kesimi ile sivil toplum kuruluşları, belediyeyle mükemmel bir uyum içinde hareket ediyor. Belediye de yaptığı faaliyetler ve ortaya koyduğu vizyonla bütün toplum kesimlerini kucaklayıcı; sanayi, ticaret ve turizmin önünü açan hizmetler üretiyor. 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hizmet önceliklerini ve misyonunu şehrin potansiyelini harekete geçirmek üzere tasarladı. Özellikle turizm yatırımcısına her türlü kolaylık, hem kurumsal düzeyde belediyenin bütün gücü ve personeliyle hem de başkanın bizzat kişisel destekleriyle sağlanıyor. 


BEŞ YILDIZLI YATIRIMLAR 


Teşvik Yasası kapsamında turistik tesis yapımı için arsa tahsisine talep patlamış durumda. Halen bütün arsalar otel yapımı için tahsis edildi. Belediye, kendi imkanlarıyla turistik tesis yapımı için arsa üretmeyi de başarmış. Şu anda termal turizme yönelik kentte beş adet beş yıldızlı otel faaliyette, doluluk oranları da tatmin edici düzeyde. Yatırım ve inşaatı devam eden otellerle bu sayı yakın zamanda 8'e çıkacak. 


Şehir merkezinde bulunan stadyum arazisi karşılığında TOKİ, şehre muazzam bir spor kompleksi kazandırıyor. 

Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir modelle yapılan kompleks tamamlandığında, termal turizmle spor turizminin entegre edilmesi planlanıyor. 


Şehre 45 kilometre uzaklıkta, Türkiye'nin dördüncü büyük havaalanı olan Zafer Havalimanı ile sadece iç turizme değil yabancı ülke vatandaşları için de turizm destinasyonu olmayı hedefleyen Afyonkarahisar, Ege'nin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 


Bilgi Evleri'yle ücretsiz eğitim 


SOSYAL alanda da belediyenin hizmetleri yaygınlaştırdığı gözleniyor. Özellikle Bilgi Evleri Projesi ile dershaneye gidemeyen çocuklara dershane imkânı sağlanıyor. 


Milli Eğitim Bakanlığı'yla yapılan protokolle öğretmenler, şehrin 8 ayrı noktasında hizmete alman bilgi evlerinde eğitim veriyor, belediye ders materyallerini ücretsiz dağıtıyor, çocukların kitap, yaprak test, internet ihtiyacı karşılanıyor. 


Eğitim esnasında sıcak içecek ve yiyecek ikramı da yapılıyor. Halen faaliyette olan bilgi evlerinde dershane imkânı bulamayan yaklaşık bin öğrenci, kaliteli eğitim hizmetinden yararlanabiliyor. 


Spor için ilk dev kompleks 


TÜRKİYE'NİN en büyük spor kompleksinin yapımı devam ediyor. İçinde 15 bin kişilik şehir stadyumunun yanı sıra 2'si sentetik, 10'u doğal çim 12 futbol sahası, atletizm ve pentatlon sahaları, 3 tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, kamp eğitim merkezi ve idari binaların yanı sıra, test aşaması başarıyla biten su kayağı göleti de bulunacak. 


TERMAL MERKEZİ OLACAK 


Türkiye'nin termal başkenti olan Afyonkarahisar, devam eden termal yatırımların tamamlanmasıyla Avrupa'nın termal sağlık ve tedavi merkezi olmaya aday bir şehir olarak dikkat çekiyor. 


Düzenli katı atık depolama alanına sahip Afyonkarahisar Belediyesi, yeşil alan üretimi konusunda da son derece başarılı. Zafer Kent Ormanı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Erdal Akar Parkı düzenlenerek hizmete alındı. Kurtuluş Savaşı ve milli mücadelenin kilit noktalarından olan Afyon'da savaşların gerçekleştiği alanlar da yapılan yatırımlarla da tarih bilincinin canlı tutulması ön planda tutuluyor. Huzurlu ve güvenli bir şehir olan Afyon; insanların şifa bulduğu, geleneksel değerlere bağlı bir Anadolu şehri olarak misafirlerini bekliyor. 



Akşam


Geri Dön