26 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Sinanpaşa'ya dev tesis!

Afyonkarahisar Sinanpaşa'ya dev tesis!

Sinanpaşa’da bulunan Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi Çevre Pet’in Müdürü Engin Yiğit bölgeye yaklaşık 100 kişilik istihdam sağlayacak yeni bir projenin müjdesini verdi.



Dünyanın 2. Avrupa ve Türkiye’nin en büyük Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi ile bölgede yaklaşık 200 kişiye iş imkanı sunan Çevre Pet, yaklaşık 100 kişiye daha istihdam sağlayacak yeni bir tesisi hayata geçiriyor. Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi Çevre Pet’in Müdürü Engin Yiğit, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun’u tesisle ilgili bilgilendirmek ve destek almak için makamında ziyaret etti.


1 YIL İÇERİSİNDE FAALİYETE GEÇECEK

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette yapılması planlanan tesisle ilgili bilgiler veren Yiğit, “Şuan Sinanpaşa bölgesinde yaklaşık 200 kişiye istihdam sağladığımız Geri Dönüşüm Tesisimizle faaliyetimizi yürütüyoruz. Yeni hazırladığımız proje ile tesisimizden çıkan ürünleri kullanılabilir hale getireceğiz” dedi. Projenin TÜBİTAK’ın onayına sunulduğunu kaydeden Engin Yiğit, onayın verilmesinin ardından tesisin yaklaşık 1 yıl içerisinde faaliyete geçebileceğini kaydetti. 


YATIRIMLARA HER ZAMAN AÇIĞIZ

Belediye Başkanı Murat Karakoyun ise, “Sinanpaşa’da böylesine önemli ve güzel projelere, istihdam oluşturacak yatırımlara her zaman açığız. Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Sitesi Sinanpaşa ilçemizde bulunuyor. Organize Sanayi Sitesinin de faaliyete geçmesi açısından ciddi çalışmalar içerisindeyiz.


Çevre Pet AŞ yetkilileri de 2. Organize Sanayi Sitesinden arazi satın alarak buna destek veriyorlar. Yine ilçe çıkışında yaklaşık 2 milyon metrekare imara açık sahamız var. Sağ ve sol 250 metre şerit olarak. Bu parsellerde de güneş paneli yapımı ve diğer tesislerin yapımına müsaade, imar izni var” diye konuştu.  


FİRMALARI BEKLİYORUZ

Karakoyun şunları söyledi: “Kavşak noktada Akaryakıt İstasyonu kurmak isteyenler için ruhsatı belediyemiz tarafından verilebilecek durumda. Öte yandan 2820 metrekare alana sahip yeni tekstil fabrikamızda yaklaşık 250-300 kişiye istihdam sağlayacak kapasitede. Tamamen belediye imkanlarıyla yapılan bu tesiste tamamlanmak üzere.  


Yatırımcı firmaları Sinanpaşa ilçemize davet ediyoruz. Sinanpaşa ilçe merkezi başta olmak üzere kasaba ve köylerimizde bulunan bayanlarımızın ve gençlerimizin iş sahibi olmasını istiyoruz. Bu arada Çevre Pet yetikileri Engin bey ve Mulis beyi de böyle bir proje hazırlamalarından dolayı tebrik ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” 


Ana Haber Gazetesi


Geri Dön