19 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'a yeni fuar alanı müjdesi!

Afyonkarahisar'a yeni fuar alanı müjdesi!

AfyonkarahisarBelediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar'a yeni bir fuar alanı müjdesi verdi. Çoban arazinin ayrıldığını, imar planlarının askıya çıktığını belirtti




Afyonkarahisar'da tarım ve hayvancılık alanında son gelişmelerin sergilendiği, üretici ve tüketicilerin buluştuğu Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, büyümeye ve sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. İlk kez düzenlendiği 2011 yılında katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla gelecek yıllar için umut veren fuar, altıncı kez düzenlenerek geleneksel bir ihtisas fuarı haline geldi.

          


150 BİN METREKARELİK YENİ BİR FUAR ALANI


Tarım Fuarının, ilimizde yapılan diğer fuarlara oranla daha yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bunun ilimizin tarım ve hayvancılık kenti olmasından kaynaklandığını belirtti. Kültür Park ve Fuar Alanının, iki yıl sonra uluslararası düzeye taşınacak fuar için yeterli gelmeyeceğine dikkat çekerek, "İlgi o kadar yoğunlaştı ki bu fuar alanı artık küçük gelmeye başladı. İnşallah termal turizm bölgesinde İkbal-Güral Otel'in arkasında, 150 bin metrekarelik bir hazine arazisini fuar alanı olarak planladık" açıklamasından bulundu.


"ARAZİ AYRILDI, İMAR PLANLARI ASKIYA ÇIKTI"


 Başkan Çoban şöyle devam etti: "Bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığımız talep üzerine, söz konusu arazi şu anda ayrıldı ve imar planları da askıya çıktı. Otopark sorunu olmayan, düz bir arazide, oteller bölgesine çok yakın, ulaşımı da buraya göre çok daha rahat olabilecek böyle bir yerde bir fuar alanını ilimize kazandırmak önemliydi. En azından planlama aşamasında da olsa bu iş başarılmış oldu. İnşallah akabinde, Belediyemiz, devletimiz, yetkili kurumlarımız, Odalar ve Borsalar Birliği de buna destek verirlerse çok güzel bir fuar alanını hem ilimize, hem bölgemize, hem de ülkemize kazandırmış oluruz" 



ÖZKAYA: "BÖLGE BÖLGE TARIM ALANLARI OLUŞTURALIM"


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da açılış programında yaptığı konuşmada, ilimizin tarım alanındaki potansiyelini daha da arttırmak adına bölge bölge tarım alanları oluşturması yönünde bir öneride bulundu. Bu önerinin aynı zamanda kendisinin bir hayali olduğunu ifade eden Milletvekili Özkaya, "Sandıklı'da çok ciddi tarım makineleri altyapısı var. Oraya ilave bir destek verelim ve ülkemizin tarım makineleri üretim üssü haline gelsin. Ayrıca ilimizdeki traktör bayilerinin çok önemli bir kısmı Dinar ilçemizde. Oraya da öyle bir galerisi sitesi kuralım ki ülkemizin traktör alım satım merkezi olsun" dedi.


"POTANSİYELİMİZİ AYAĞA KALDIRMIŞ OLURUZ"

Bunun en güzel örneğinin Samsun'un Terme İlçesi olduğunu kaydeden Özkaya, "Terme, Ford Transit minibüslerin ikinci el satışında Türkiye'nin merkezi konumunda. Bizim bölgemizin de bu potansiyeli var. Bunu değerlendirdiğimizde ve ilçelerimizi bölge bölge oluşturduğumuzda potansiyelimizi ayağa kaldırmış oluruz" diye konuştu. Programın açılışında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de birer konuşma yaparak, ilimizin tarım ve hayvancılık verileri ve ülkemiz genelindeki durumu hakkında bilgiler verdi.



Afyonkarahisar Belediyesi



Geri Dön