19 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da Dinarlı vatandaşlar TOKİ'den ev istiyor!

Afyonkarahisar'da Dinarlı vatandaşlar TOKİ'den ev istiyor!

Dinar'da konut yetersizliği yeniden gündeme geldi. Sandıklı'da 3 etap için girişimlerin yapılarak 2+1 ve 3+1 şeklinde TOKİ evlerinin yapılacak olması Dinarlı vatandaşları da harekete geçirdi.



GEÇTİĞİMİZ hafta Sandıklı'da Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün  Ankara  da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüşerek, ilçe halkına müjde vermesi Dinar'ı harekete geçirdi. Sandıklı'daki bu olumlu gelişmeyi takip eden Dinarlı vatandaşlar ilçeye TOKİ'den ev yapmasını istediler ve yetkililere seslenerek, talep açılması gerektiğini bildirdiler. 


DİNAR'A 500  TOKİ  EV'İ LAZIM 


Konuya ilişkin Dinar Umut gazetesinde yayınlanan haberde, ilçede yaklaşık 500 konut ihtiyacı olduğu belirtildi. Açıklamadan öne çıkan bazı bölümle şöyle: "Dinar'a 500 adet TOKİ Evlerinden yapılması halinde ilçedeki kira ve konut fiyatlarının normale döneceğini belirten Emlak ve Yatırım Uzmanı Hasan Aslantürk, 'Dinar'da bulunan konut sayısının yetersiz olduğunu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından taleplerin açılması gerektiğini ve toplanan talepler doğrultusunda evlerin yapılması gerektiğini söyledi.

 

DİNAR'A 3. ETAP TOKİ PROJESİNİN YAPILMASI LAZIM 


Evi olmayan vatandaşların da bu sayede ev sahibi olabileceklerini kaydeden Aslantürk ilçedeki emlak piyasası ile ilgili şunları söyledi: 'Önceden de ifade ettiğimiz gibi konut fiyatları haddinden çok fazla arttı. 


Ancak son dönemlerde deprem evlerinde bir düşüş yaşandı. Ev alacak olan vatandaşlarımız ev almakta çok büyük tereddüt yaşıyorlar. Bunun nedeni ise fiyatların çok yüksek olması, vatandaşlarımızda konutun fiyatını ödeyemem korkusu var. Peşin parası olan zaten evini alabiliyor. Dinar'a 3. etap TOKİ projesinin yapılması lazım. Emlakçı olarak bizim gözlemlerimize göre 500 adet yeni dairenin yapılması halinde ilçede çok büyük bir rahatlama olacak. Fahiş fiyatlar bu sayede normale dönecektir. Kira öder gibi vatandaşlanmız ev sahibi olacaklardır. TOKİ evlerinin faydasını saymakla bitiremeyiz. Bunun için ilçemiz için taleplerin bir an önce açılarak toplanmasını bekliyoruz. TOKİ 3 ayrı proje olarak 80-100-120 M2 evleri ilçemize kesinlikle yapmalı." 


Afyon Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön