16 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da hizmet rekorları kırılacak!

Afyonkarahisar'da hizmet rekorları kırılacak!

"Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Afyonkarahisar'da bizim dönemimizde yol, su, kaldırım, çocuk parkı ve diğer hizmetlerin sağlamasında rekorlar kırıldı. İnşallah gelecek yıllarda da yaptığımız hizmetler artarak devam edecek" dedi.



Kanal 3 ekranlarında Saadettin Ulusoy'un hazırlayıp sunduğu 3. Boyut programına konuk olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gündemdeki konulara ilişkin olarak samimi açıklamalarda bulundu. Gazeteciler Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt ve Hayati Kanat'ın sorularını yanıtlayan Başkan Çoban, 7,5 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalardan, ülke gündemini meşgul eden FETÖ'ya kadar birçok konuya açıklık getirdi. Gerçekleştirilen programa ilgi çok yoğun olurken, ekran başındaki vatandaşlar internet üzerinden Başkan Çoban'ı soru yağmuruna tuttu. 


"GEÇMİŞTEN KALAN BORÇLARI DÜZENLİ OLARAK ÖDÜYORUZ"


 İlk olarak görev süresi boyunca Afyonkarahisar Belediyesi'nin kentimizde yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Çoban, "2008 yılında 58 milyon lira gelirden, bugün biz 250 milyon liralık bir gelire ulaştık. 2008 yılında 55 milyon olan gider bütçesi, 2015 yılında 169 milyon lira olmuş. Belediyede en önemli olan yatırım harcamalarıdır. Yakıt gideri, personel gideri, topladığı çöp, itfaiye gideri bu gibi giderler yatırıma girmez. Yatırıma ne girer? Yol, kaldırım, asfalt, alt yapı, üst yapı, park, bahçe yatırıma girer. Belediyenin ne kadar çok çalıştığını yatırım harcamalarından görebilirsiniz. Benim başkanlığım döneminde bizim yatırım harcamamız ortalama 50 milyon liranın altına hiç düşmedi. Bu sene de 70 milyon lirayı bulacağız. 2009 yılında görev geldiğimizde 46 milyon lira borcumuz vardı. 7,5 yıldır ödüyoruz. Her ay 750 bin-800 bin civarında ödemeler yapıyoruz. En son borcumuz 1 Eylül itibariyle 18 milyon liraya düştü. 7,5 yılda faiziyle beraber 50 milyon lira borç ödemesi yaptık. Bir aksilik olmazsa 2018 yılı sonuna İller Bankasına geçmiş dönemlerden olan borcumuzun tamamını ödeyeceğiz" dedi. 


"SICAK ASFALT SERİMİNDE REKOR KIRDIK" 


Sıcak asfalt seriminde rekor kırdıklarını ifade eden Çoban, "Hayrettin Barut bey döneminde 140 bin ton sıcak asfalt serilmiş. Abdullah bey döneminde 165 bin ton sıcak asfalt serilmiş. Biz 2009-2016 döneminde kadar toplam 1 milyon ton sıcak asfalt serimi yapmışız. Her 2 dönem 10 yıllık süreç yapıyor 300 bin ton sıcak asfalt yapılmış. Bizim 7,5 yıllık süreçte döktüğümüz asfalt bunun 3 katından fazla. Başkanlığım döneminde arsa satışı yapıldı. Ancak benim dönemimde diğer dönemlere göre en az satış yapılan dönemdir. Bunun yanında belediyeye birçok gayrimenkul kazandırdık. Çok sayıda kişinin elinde bulunan yeşil alan gibi, yol gibi yerleri biz belediye olarak satın aldık. En çok satış Hayrettin Barut bey döneminde yapılmış. 880 baBaşkan (oban, Necmettin Erbakan köprüsünün 23 yıllık bir proje olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk defa spor salonu yapıyor. 


"NECMETTİN ERBAKAN KÖPRÜSÜ 23 YILLIK BİR PROJE" 


Necmettin Erbakan köprüsünün yapımı konusunda açıklamalarda bulunan Çoban, "Bu köprü 1993 yılındaki imar planlarında var. İmar planında buranın genişliği 30 metre olarak gözüküyor. Biz ik etabı olan 15 metrelik kısmını yaptık. Bu köprü sayesinde Maliye Kavşağı'ndaki yükün bir bölümünü buraya aldık. 

Selçuklu Mahallesi çok güzel yapılaşan bir mahalle, bu köprüde oraya çok güzel bir katkı sağlayacak.  Köprünün yapıldığı yer üzerinde bir demiryolu var. Demiryolunun geçtiği bir yerde Demiryollarının onaylamadığı bir projeyi yapamıyorsunuz. Burada yolun demiryoluna yaklaşma mesafeleri var. Köprü direğinin kayması da bununla alakalı bir durum. Bu bilinçli olarak yapılan bir projeydi. Bu köprüyle ilgili olarak rant sağlama amacımız yok. Bana binlerce insan telefon açtı. Allah razı olsun Çoban, Kanal 3 ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Başkan Çoban, Bayraktepe Mezarlığı'nın asfaltlanarak, güzel bir hale getirildiğini söyledi.  Bizleri çok uzaktan dönmekten kurtardınız diyerek. Benim hesaplarıma göre Selçuklu Mahallesi Afyonkarahisar'ın en büyük mahallesi olacak. Oradaki yapılaşma bittikten sonra oranın nüfusu 50 bin civarında olacak. Bu köprü tek taraflı olarak buraya yetmeyecek, çift taraflı olmak zorunda olacak" şeklinde konuştu. 


KOCATEPE ZAFER YOLU ASFALTLANDI 


Kocatepe Zafer Yolunu asfaltla kapladıklarını dile getiren Çoban, "Yıllardır söylenir, Kocatepe yolu asfalt olsun diye. Bu da bize nasip oldu. Parasını Sayın Bakanımız gönderdi. Burada asfalt yapmak gerçekten zor. Müteahhitler asfalt yapmaya çekiniyorlar, çünkü keskin virajlar var. Silindirleri, operatörleri, uçuracak şekilde. Zor şartlar altında yaptık ve başardık. Yaptığımız bu iş Kocatepe'ye olan bu ilgiyi arttırdı. Akdeğirmen Barajına yeni çelik boru döşendi. Su depoları yapıldı. 11 bin metreküp depomuz varken şuanda 25 bin ton ilave depomuz var. Toplam 36 bin metreküp depoya çıktı. Bu sayede herhangi bir su arızasında biz 24 saat içerisinde bu arızayı giderdiğimiz takdirde, şehrimiz susuz kalmayacak. Bizim hattımızda 3 defa patlama olmuştu ama Afyonkarahisarlılar bunu duymadı. Çünkü bizim depolarımız devreye girdi. Herhangi bir patlama olursa 24 saate kadar bu arızayı giderinceye kadar, su depolarımız ihtiyacımızı karşılayacak. Patlamalar yanlış boru seçimi nedeniyle oldu. Bu patlamalardan sonra DSİ tarafından hiçbir yere bu borulardan döşenmedi" ifadelerini kullandı. 


"BELEDİYE OLARAK KAPALI SPOR SALONU YAPTIK" 


Afyonkarahisar tarihinde ilk defa kapalı spor salonu yaptıklan ifade eden Çoban, "Yapılan salonun zemini Türkiye'de sadece 5 yerde var. NBA standartlarında bir salon. İçerisinde fitness, soyunma odalan ve diğer özellikleriyle gelen takımlar en güzel şekilde çalışmalarını yapıyorlar. Afyonkarahisar'da ilk defa dekoratif pazar yerleri yapmaya başladık.  Fatih Pazar verini yaptık. Karşıyaka'yı bitirdik. Çavuşbaş Mahallesi'ne başlayacağız. 9 bin metrekarelik bir alana kapalı Pazar yeri yapacağız. Kanlıca Mahallesi'ni ihale ettik, Bilgi Evi'nin yanındaki alana yapacağız. Esenetepe, Ataköy ve Kanlıca'daki vatandaşlar mahalle aralarında Pazar alış verişi yapmaktan kurtulacaklar" dedi. 


"BAYRAKTEPE MEZARLIĞI'NI GİDİP BİR GÖRÜN" 


Çoban, "Masal Dünyası Parkında masal kahramanlarımız var. Macera parkuru var ve Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yaptığı bisiklet parkuru var. Firmalardan teklif aldık, 400450 bin civarında bir rakam çıkardılar, biz kendimiz 100-150 bin liralık bir harcamayla kendimiz yaptık, orada bulunan doğaltaşları biz şelale gibi kullandık, ışıklandırdık etrafına da havuz yaparak böyle güzel bir eser ortaya çıkardık. Bedestenin restorasyonu Afyonkarahisar tarihinde bir ilktir. Esnaf içerisindeyken restorasyonun 9 aylık bir sürede bitirildiği tek yerdir. Bayraktepe Mezarbğı'nı gidin bir görün. Böyle bir mezarlığın Afyonkarahisar'da olduğu için çok mutlu olacaklar. Ben göreve başladığımda Bayraktepe Mezarlığında su dahi yoktu. Yerler topraktı. Herhangi bir yağışta heyelan tehlikesi vardı, toprak kayıyordu. Tüm taş duvarlarını, beton duvarlarını biz yaptık. Yetmedi, bu sene sıcak asfaltını biz yaptık, çeşmelerini yaptık, ağaçlandırdık, inşallah ilerleyen yıllarda orası yemyeşil, aynı bizim Kocatepe Mezarlığı gibi olacak. Orada yaptığımız çalışmaları Kocatepe Mezarlığında da yapacağız. Bizim dönemimizde Afyonkarahisar ilkleri yaşadı, çok büyük ve güzel hizmetler aldı, almaya da devam edecek" ifadelerine yer verdi.




Afyon Gazete 3 


Geri Dön