29 / 03 / 2024

Afyonkarahisar'da konut fiyatları el yakıyor!

Afyonkarahisar'da konut fiyatları el yakıyor!

Fiyatların çevre kentlere göre yüzde 10 daha yüksek olduğu Afyonkarahisar'da konutlar el yakıyor. Merkeze bağlı bazı semtlerde ev fiyatlarının 350 bin TL sınırına dayanırken, en ucuz konut fiyatının ise 90 bin TL'den başlıyor.



Konut sayısının fazla olmasına rağmen Afyonkarahisar'da ev fiyatlarının yüksek bir ivmede seyir etmesinin, konut satışlarının yavaşlamasını neden olduğu kaydedildi. 90 bin TL'den başlayan konut fiyatının semtine göre 350 bin TL'ye kadar çıktığı Afyonkarahisar'da, en çok fiyat artışının yaşandığı bölgenin ise il merkezi olduğu bildirildi.


Koçak Gayrimenkul-Çatı Emlak sahibi Mehmet Yüzüak, Afyonkarahisar'da konut fiyatlarını değerlendirdiği açıklamasında, fiyatları en çok etkileyen faktörün ise evlerin metrekaresi ile yapımında kullanılan ürün ve malzemelerin kalitesi olduğunu kaydetti. Çevresel faktörlerin, yani konutun bulunduğu alanda bulunan ve insanların en çok kullandığı hastane, okul, otogar gibi kuruluşların da fiyatları etkilediğini söyleyen Koçak, Afyonkarahisar'da konut fiyatları anlamında en pahalı semtlerin başında ise Uydukent ile birlikte Ordu Bulvarı ve Yeşilyol diye adlandırılan bölgenin geldiğini kaydetti. Afyonkarahisar'da son yıllarda şehirleşmenin yeni yapılanma olduğu için Uydukent'te doğruda kaydığından da bahseden Yüzüak, "Uydukent'te konut ile birlikte arsa fiyatları da son yıllarda arttı. Zaten bunla birbirine bağlı olarak pareler oranda artış gösteriyor. Uydukent semtinde konut fiyatları diğer semtlere göre yaklaşık yüzde 50 daha pahalı. Bu bölgenin fiyatlarının yüksek olmasındaki nedenlerin başında gelen etken ise, yukarıda söylediğim gibi şehirleşmenin bu bölgeye doğru daha fazla kaymasıdır" şeklinde konuştu.


Afyonkarahisar'daki konut fiyatlarının çevre illere göre yüzde10-15 arasında daha yüksek olduğunu da belirten Koçak Gayrimenkul-Çatı Emlak sahibi Mehmet Yüzüak, fiyatların geleceğinin ne olacağı konusuna da açıklık getirerek, fiyatlarda kısa vadede artış yada azalmanın gözükmediğini de dile getirdi. 


Kocatepe Gazetesi


Geri Dön