25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak!

Afyonkarahisar'da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak!

Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatape Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde çalışmalarına başlanan "Teknoloji Geliştirme Bölgesi"nin, Bakanlar Kurulunun onayının ardından kurulacağı bildirildi. Veysel Eroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı...




Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatape Üniversitesi (AKÜ) ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde çalışmalarına başlanan "Teknoloji Geliştirme Bölgesi"nin, Bakanlar Kurulunun onayının ardından kurulacağı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AKÜ'nün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun desteğiyle teknoparka kavuşacağı belirtildi.


Eroğlu'nun, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile görüşerek teknoparkın kuruluşunun hangi aşamada olduğu bilgisini aldığı ve bundan sonra da gereken desteği vereceğini söylediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak 2012 yılında AKÜ, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde kurulan AKÜ-KOSGEB Teknoloji Merkezi'ne bir yıl içinde 12 proje başvurdu ve onaylanan 9 proje için KOSGEB tarafından 2 milyon lira destek verildi.



Teknoloji Merkezi'nin başarılı projelere imza atmasının ardından Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle 'Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi' adı altında bir merkez kurulması için çalışmalara başlandı. AKÜ Rektörlüğü başkanlığında kurulan heyet ile AKÜ ve Uşak Üniversitesi için bir teknopark kurulması gayesiyle girişimlere başlandı. Afyonkarahisar'da kurulacak teknopark için AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde yer belirlendi. Belirlenen yerin uygunluğu ve tahsisi için Maliye Bakanlığından alınan onayın ardından 350 bin lira sermayeli 'Teknopark AŞ' adı altında, Uşak Üniversitesi ile yarı yarıya hisseli şirketin kuruluşu tamamlandı. Ofis inşaatlarının tamamlanarak hazır hale geldiği, fabrika ve iş yeri kurulması için de arazilerin belirlendiği teknoparkın şehir plancıları tarafından topografik haritaların hazırlanması ile fizibilite raporunun tamamlanması aşamasına geçildi. Bu çalışmaların ardından gerekli evrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayına sunulacak ve onayın ardından Bakanlar Kuruluna iletilecek."

Açıklamada, teknoparkın, Bakanlar Kurulunun onayının ardından "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" adıyla resmi olarak kurulacağı duyuruldu.



Beyaz Gazete


Geri Dön