26 / 04 / 2024

Ağaçlar tek tip olmasa, prestijimiz mi sarsılacak!

 Ağaçlar tek tip olmasa, prestijimiz mi sarsılacak!

Güngören Belediyesi' nin Prestij Projesi kapsamında kaldırımlar genişletilip yollar daraltılıyor bunun dışında yıllardır dikili kalan ağaçlar tep tip olmalıymış bahanesi ile kökünden kesiliyor. Vatandaş isyan ediyor ama kimse bir açıklama yapmıyor





Güngören Belediyesi, ilçede aylardır  ‘Prestij Projesi’ yürütüyor ve bu kapsamda kaldırımlar, yollar yenileniyor. Proje güzel ama bazı gariplikleri de yok değil. Mesela, projeye göre sanki çok geniş yolları varmış gibi kaldırımlar genişletilip yollar daraltılıyor. 


Bu, projenin bir tuhaf yanı. Başka şeyler de yok değil. Kaldırım ve yollar yenilenirken ağaçlar da kesiliyor. Onlarca yıllık, yemyeşil, güzelim ağaçlara hiç acımadan kıyıyorlar. Neden biliyor musunuz? ‘Prestij projesi’ çerçevesinde böyle olmalıymış! Ağaçlar tek tip olmalıymış! İşte bu yüzden canım ağaçları kökünden kesiyorlar. Yerlerine yenilerini dikeceklerini söylüyorlar ama bu açıklama kimseyi tatmin etmiyor doğal olarak. Çevre sakinleri, Acil Şikayet Hattı’nı arayıp “Ağaçları durup dururken kesmenin ne manası var? Yazık günah değil mi?’ diye isyan mesajları gönderiyor. 


Sahi, nasıl bir mantıkla güzelim ağaçlar kesiliyor, anlamak mümkün değil. Ne yani, ağaçlar tek tip olmasa, prestijimiz mi sarsılacak!


Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön