26 / 04 / 2024

Ağaoğlu, Avrupa yakasında 1.5 yılda 4 projeye ulaştı!

Ağaoğlu, Avrupa yakasında 1.5 yılda 4 projeye ulaştı!

Ağaoğlu Şirketler gurubu, Anadolu yakasındaki markalı konut projelerinden sonra, daha 1.5 yıl önce4 adım attığı Avrupa yakasında da şimdiden toplam 5 bin 400 konutluk 4 projeye ulaştı



4-5 ayda bir yeni konut projesi açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'Benim en büyük özelliğim inşaat hızım ve proje aşamasında ev alanlara çok kazandırmam" ifadesini kullanırken, Avrupa yakasında daha önce açıkladığı 3 projenin erken teslim edileceğini belirtiyor. Ali Ağaoğlu, Şubat 2009'da satışa çıkardığı ve bu yıl sonunda teslim edilmesi beklenen, Avrupa yakasındaki ilk projesi 1220 konutluk My City Bahçelievler'den sonra, Avrupa yakasında 4'üncü projesini Başakşehir-İkitelli'de TEM ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu arasındaki Ayazma arazisinde hayata geçiriyor.

5 ay arayla 2 dev proje

3 bin 80 konutluk My World Europe ile de iddialı olan ve konutların yüzde 80'ini yıl sonuna kadar satmayı hedeflediği belirten Ali Ağaoğlu, My City Bahçelievler projesinden sonra, geçen yılın Kasım ayında 583 konutluk My Town Ispartkule'yi bu yılın ilk aylarında da 503 konutluk My Residence 212 İstanbuk'u (Güneşli'de) satışa çıkarmıştı. Ağaoğlu, bundan yaklaşık 5 ay önce de Anadolu yakasında toplam da 2 bin 500 konutu geçecek Ataşehir My Towerland'ın ikinci etabını satışa çıkarmıştı. Son 1.5 yılda en küçüğü 503 konutluk olan 5 büyük proje açıklayan Ali Ağaoğlu, hafta içinde Emlak Konut'un hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkardığı Ayazağa arazisi için de en iyi teklifi vermişti. Bu ihalede Çarşamba günü son teklifler alınacak. Emlak Konut GYO'nun Ayazağa arazisi, 193 dönüm ve yaklaşık 4 bin 200 daire yapımına uygun.

Hedef Ayazağa ihalesi

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Ayazağa'da, bu araziye yakın, yaklaşık 800 konut yapımına uygun bir başka arazisi bulunuyor. Ağaoğlu Grubu, Ayazağa'daki 4 bin 200 konutluk Emlak Konut GYO ihalesini alırsa, birkaç yıl içinde sadece Ayazağa'da 5 bin konutu satışa çıkaracak. Ali Ağaoğlu Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki My World Europe'yi geçen yıl satışa çıkardıkları My City Bahçelievler ile kıyaslarken de, "Kriz ortamında insanların en çok korktuğu şey, cebindeki paranın çıkmasıydı. Biz onu düşünerek, Bahçelievler projemizde peşinatı yüzde 1'de tuttuk. 'Peşinatın kalanı daire tesliminde' dedik. İnsalara çok güzel bir fırsat sunduk. Adeta leblebi gibi daire sattık, ilk satışta 110 daireyi 2 hftada sattık. İkitelli-Ayazma'dali My World Europe'deki fiyatların çok iddialı olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, "Peşinatı olan aileler 2-3 bin lira taksitlerle çok rahat şekilde, çok nitelikli konut alır" diye konuştu.

Birkaç saatte alıcı bulur

Ali Ağaoğlu, Anadolu yakasındaki son projesi Ataşehir-My Towerland için de iddialı konuşuyor. Ağaoğlu, "Burada dairelerin metrekare fiyatı kısa süre içinde 5 bin doları görecek. Bölge çok hızlı gelişiyor. Batı Ataşehie'deki projemiz My World'den yola çıkalım... Orada 3+1 ve 4+1 dairelerin ikinci elleri bile, gidin emlakçılara sorun yoğun talep görüyor. 'Satılık var mı' diye soruluyor. Satılıklar neredeyse saatler içinde satılıyor. Ailelerin oturacağı 3+1 ve 4+1 dairelerde kiralıklar da yine saatler içinde kiracısını buluyor" diye konuşuyor.
Hürriyet


Geri Dön