20 / 04 / 2024

Ağaoğlu, Cadde 1453'le İstanbul'a Broadway ve Şanzelize'yi getirecek!

Ağaoğlu, Cadde 1453'le İstanbul'a Broadway ve Şanzelize'yi getirecek!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Sinan Özedincik bugünkü yazısında Ali Ağaoğlu ile röportajına yer veriyor. Konut projeleri genel bilgilerine yer verilen röportajda ön plana çıkan Cadde 1453 projesi ve detayları;



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu, İstanbul Maslak'ta gerçekleştirdiği Cadde 1453 konseptiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Burası biraz Broadway biraz Şanzelize olacak" dedi.



Türkiye konut sektörüne vizyonu ve yatırımlarıyla yön veren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile İstanbul Maslak'ta gerçekleştirdiği 1453 projesindeki cadde konseptini konuştuk. Organize perakende uygulamasıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan Ağaoğlu, "Paris'te Şanzelize Caddesi, Barselona'da La Rambla, Neveda'da Las Vegas Strip, Şangay'da Nanjing Road, New York'ta Broadway var. Bizim neden böyle bir alışveriş, kültür ve sanat caddemiz olmasın diye yola çıktık. İstanbul'un fethiyle uygun bir anlam ifade etmesi için caddenin uzunluğunu 1453 metrede bıraktık. Cadde 1453 aslında biraz Broadway, biraz Şanzelize biraz da La Rambla olacak" diyor. 



1453 alışılagelmiş bir konut projesi değil. Projedeki cadde fikri nasıl ortaya çıktı? 


Türkiye'de bu tarz bir konsept yok. ABD'ye gittiğinizde Broadway'i görüyorsunuz. Müzikal tiyatro gösterileri bu cadde üzerinde, buraya açılan sokaklarda bulunan tiyatro ve konser salonlarında zirveye ulaşmış durumda. O yüzden de bu sokağın ismi ABD'deki müzikal sanatıyla özdeşleşmiş. Paris'teki Şanzelize yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bir yer. Tiyatrolar, lüks butikler, sinemalar bu cadde üzerinde. Barselona'da La Rambla Caddesi sizi çekiyor. Kafeler, restoranlar, hediyelik eşya dükkânları, çiçekçiler, kitapçılar... Şehrin tam kalbinde turist çeken bir yer. Türkiye'de de bazı caddeler var. Ama alışverişten sanata ve kültüre kadar ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir yer yok. Bunu gördük ve İstanbul'a yeni bir soluk getirmek istedik. 1453 metre uzunluğunda dünya markalarını barındıran caddede, alışveriş, moda merkezi, tiyatro salonları olacak. Yani projede kültür ve sanat şehri olacak. Avrupa'nın en uzun açık hava alışveriş caddelerinden birini yapıyoruz. Dediğiniz gibi 1453 alışılagelmiş bir konut projesi değil biz yepyeni bir konsepte sahip şehir oluşturuyoruz. Bu nedenle de proje sektörde bir devrim niteliğinde diyebiliriz. Maslak 1453 projesi bana göre, İstanbul'un yeni trendi olacak. 


Ağaoğlu, Cadde 1453 le İstanbul a Broadway ve Şanzelize yi getirecek!


Yurtdışında saydığınız bu caddelerde hep bir meydan var. Sizin projenizde de meydanlar olacak mı? 



Projenin başında ve sonunda iki meydan oluşturduk. Tam ortasında da moda merkezi konumlandırıldı. Uluslararası defilelerin yapılabileceği salonlar ve galeriler düşünüyoruz. Tasarımcıların kendilerini geliştirmeleri için tahsis edeceğimiz atölyelerin olduğu bir yer planlıyoruz. 


Uzunluğu ne kadar? 



Caddenin uzunluğu 1453 metre olacak. Bu cadde İstiklal Caddesi'nden uzun bir cadde. İstiklal Caddesi'nin uzunluğu 1350 metre. Cadde 1453 ile Bağdat Caddesi'ni veya Nişantaşı'nı Fatih Ormanı'nın yanına koymuş oluyoruz. 



GÜNDE 100 BİN KİŞİ



Buraya turist gelir mi? 



Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak. Mutlaka turist çekecektir. 



30 binin üzerinde nitelikli konut yaptık



Caddede kiralamalar başladı mı? 



Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz. Biliyorsunuz, 2 kule sahibi Abduljawad Holding, dünyanın en büyük residence işletmecisi The Ascott Limited ile anlaşarak Maslak 1453'teki ilk imzaları atmıştı. Şu anda perakendeciler, restoranlar ve kültür-sanat merkezleriyle görüşmeler devam ediyor. Çok fazla talep var. 



Bugüne kadar My konseptiyle kaç konut inşa ettiniz? 


30 binin üzerinde nitelikli konutun inşasını tamamladık. Maslak 1453 en büyük projemiz diyebilirim. 322 dönümlük dev bir arazi üzerine kurulu. 4 bin 681 konut, 533 ticari alandan oluşuyor. Projede toplam 5 bin 214 bağımsız bölüm yer alıyor. Burası dünyanın en büyük karma projelerinden biri. Ayrıca, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED sertifikasının en üst seviyesi Gold'a da aday. 



Sabah - Sinan Özedincik


Geri Dön