28 / 03 / 2024

Ağaoğlu Central Park İstanbul projesi durduruldu!

Ağaoğlu Central Park İstanbul projesi durduruldu!

Aağaoğlu Şirketler Grubu tarafından İstanbul Bakırköy’de inşa edilen konut projesi ikinci kez durduruldu. İlk önce ‘Bakırköy 46’adı ile tanıtılan, daha sonra ismi ‘Central Park İstanbul’ olan proje Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu.



Aağaoğlu Şirketler Grubu tarafından İstanbul Bakırköy’de inşa edilen konut projesi ikinci kez durduruldu. İlk önce ‘Bakırköy 46’adı ile tanıtılan, daha sonra ismi ‘Central Park İstanbul’ olan proje Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu.


Danıştay plan iptal kararını Şubat 2016’de bozmuş ve yaklaşık 2 yıl aradan sonra şirket inşaat çalışmalarına başlamıştı. Ancak yerel mahkemenin plan iptal kararında ısrarlı olması üzerine projede planlar bir kez daha iptal edildi. Geçtiğimiz mart ayında projesinin tanıtım toplantısını yaptıklarını hatırlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Proje Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu. Danıştay iptal kararını şubatta bozmuş ve adalet yerini bulmuştu. Şimdi yerel mahkeme tekrar plan iptali istedi. Biz itirazımızı yine yaptık. Ankara’dan yanıt bekliyoruz. Malum kişiler temizlense de kırıntıları kaldı ve onlar bize zarar vermeye çalışıyor” dedi. 


HALİSDEMİR AYRILDI


Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu'ndan ayrıldı!


Şantiyede çalışmaların durduğunu ve satış yapmadıklarını belirten Ali Ağaoğlu, “2-3 ay bekleriz ama bu proje yapılacak. Biz 2013’te ev alanlar mağdur olmasın diye paralarını iade etmiştik. Şimdi yine vatandaş zarar görmesin diye satışı durdurduk, ilanları da kestik. Bu işin verdiği maddi yükü çok şükür kaldırabilirim. Ama manevi açıdan beni çok yordu. Bize zararı yok ama o şantiyede 1000 kişi çalışıyordu, şimdi işsiz kaldı ” diye konuştu. 1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklelenen Central Park İstanbul projesinde 1155 konut ve 12 villa planlanıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubunda sıcak başka bir gelişmede görev ayrılığı oldu. Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu ile yolları ayırdı.


Hürriyet



Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Ali Ağaoğlu, mahkemenin aldığı durdurma kararının duyumunu daha önce aldıklarını belirterek, “Reklamlarımızı 3-4 kere yayınladıktan sonra kesmiştik. Projede satış da yapmadık” dedi


Ağaoğlu’nun Bakırköy’de hayata geçirdiği Central Park İstanbul projesine mahkeme tarafından imar planları nedeniyle durdurulma kararı getirildi. Daha önce de Bakırköy 46 adıyla mahkeme kararı ile durdurulan proje, mart ayında Central Park İstanbul adıyla yeniden görücüye çıkmıştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, imar planının şu anda üst mahkemede olduğunu belirterek, “Danıştay, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını daha önce de bozmuştu; fakat mahkeme daha önce aldığı bu yanlış kararda ısrar ediyor, inşallah bir kaç aylık aksamayla bu sorun çözülecek” dedi. Ali Ağaoğlu, mahkemenin aldığı durdurma kararının duyumunu daha önce aldıklarını belirterek, “Reklamlarımızı 3-4 kere yayınladıktan sonra kesmiştik. Projede satış da yapmadık” dedi.



'HALİS DEMİR AYRILDI AMA DOSTLUK BAKİ' 


Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanlığı’nı bıraktı. Ali Ağaoğlu, Halisdemir’in kendi işini kurmak istediği için ayrıldığını belirterek, “Önder Bey ile 25 yıllık dostluğumuz bakidir” dedi.


Habertürk


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Ağaoğlu Grubu tarafından daha önce “Bakırköy 46” ismiyle inşasına başlanan ancak plan değişikliği nedeniyle Bakırköy Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda durdurulup, “Central Park” adıyla kaldığı yerden devam eden proje, ikinci kez mühürlendi.


Bakırköy Belediyesi yetkilileri, projenin yeniden durdurulduğunu doğrularken, “Belediye olarak açtığımız bir dava vardı. Sonuçlandı, plan iptali geldi. Danıştay’a itiraz hakları var. Buna göre ya devam edecek ya da yeniden planlanacak” ifadesini kullandı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, şubatta Danıştay’ın plan iptali kararını bozduğunu hatırlatarak, belediyenin yeniden yerel mahkemeye getirdiği davada, mahkemenin durdurma kararı verdiğini söyledi. Ağaoğlu, “Yerel mahkeme üst mahkemenin kararına uymadı ve bu kararı verdi. Dosya yine Danıştay’da. Ancak kısa sürede zorunlu olarak durdurduğumuz şantiyede doğrular ortaya çıkar ve başlarız” diye konuştu. 


‘Olumsuzluk hissettim’

Ağaoğlu, projenin Reklam kampanyasını bir süre önce durdurduklarının da altını çizerek, “Satışları durdurmuştuk, satmadık. Ben bir olumsuzluk olacağını hissettim. Çünkü malum kesimin kırıntıları hala içeride var” ifadesini kullandı.  


Ağaoğlu’nun Bakırköy 46 Projesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla 2013 yılı sonunda durdurulmuştu. Mahkeme, “İmar Planı Tadilatı”nın, yapı yoğunluğunu artırıcı ve donatı alanlarını azaltıcı fonksiyon ve yapılaşma hakkı getirdiğine hükmetmişti. Plan izah raporu ile onaylanan plandaki verilerin tutarsız olduğu sonucuna varılmış, Bakırköy 46 projesinin, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği ve tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddia edilmişti.


Plan değişmedi

Ağaoğlu, şubat ayı başında projede Danıştay’ın plan iptal kararını bozduğunu açıklamış, projenin aynı planla devam edeceğini söylemişti. İsmi Ağaoğlu Central Park olarak değiştirilen proje, 73 bin metrekare arazi üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluşuyor. Projenin satış hedefi ise asgari 1 milyar 200 milyon dolar olarak açıklanmıştı. 


Milliyet



Geri Dön