29 / 03 / 2024

Ağaoğlu, enerjisini açığa çıkardı

Ağaoğlu, enerjisini açığa çıkardı

Ağaoğlu Enerji Grubu, ilk enerji santralını devreye aldı



Grubun 5 Temmuz 2007'de üretim lisansını aldığı Mersin'in Mut ilçesi yakınlarındaki 33 megavatlık Mersin Rüzgar Enerjisi Santralı'nda 19 Mart'ta hem enerji üretimine hem de satışına başlandı.
90 milyon TL'lik yatırım maliyetiyle 8 ayda tamamlanan santralın yılda asgari 120 milyon KWh enerji üreterek 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirten Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, "Bu santralla bölge ve ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağız" dedi.

3 yılda 2 milyar dolarlık enerji
3 yıl boyunca yatırım yapacaklarını kaydeden Onuk, 1.000 megavatlık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecekleriniı açıkladı.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Ağaoğlu'nun ilk rüzgar santrali devreye girdi
Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji üretimine resmen başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak üretime başlayan 33 megavat (MW) kapasiteli Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali (RES), 90 milyon lira yatırımla 8 ayda tamamlanarak hizmete girdi.

Santralin yılda asgari 120 milyon kilovatsaat (kWh) enerji üreterek 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Mersin Santrali, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak bir yatırım olma özelliği taşıyor.

ENERJİYE 2 MİLYAR DOLAR
Santral, yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırımla ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon liranın ülke dışına çıkışı da duracak.

Önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, toplam 1000 MW'lık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Mersin Santrali'ni, inşaatına başlanan 93 MW'lık Bandırma Şah RES ve 14 MW'lık Seferihisar Rüzgar Enerjisi Santrali izleyecek.

EKONOMİYE KATKI
Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, santrali türbin sözleşmesinini ardından 8 ay gibi rekor bir sürede devreye aldıklarını belirterek şöyle konuştu: "Enerji yatırımlarımız hızlanarak artacak.

Santrallerle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağız. Elektrikte önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyacının karşılanmasına vererek Ağaoğlu Grubu'nun karbon ayak izini de silmiş olacağız."
Posta

Ağaoğlu da rüzgârdan elektrik üretmeye başladı
Son yıllardaki yatırımlarla rüzgâr enerjisinin payı 1,4'e çıktı. Birçok firmanın iştahını kabartan pazara Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Zorlu ve Sanko'dan sonra Ağaoğlu Enerji Grubu da dahil oldu.
Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji üretimine resmen başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak üretime başlayan 33 MW kapasiteli Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali, toplam 90 milyon lira yatırım ile 8 ay gibi bir sürede tamamlanarak hizmete girdi. Santralin yılda asgari 120 milyon kWh enerji üreterek 12.000 konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak bir yatırım olma özelliği taşıyor. Santral, yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırım sayesinde, ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışı da engellenmiş olacak. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, toplam 1.000 MW'lık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Devreye giren Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali'ni, inşaatına başlanan 93 MW'lık Bandırma Şah RES ve 14 MW'lık Seferihisar Rüzgâr Enerjisi Santralleri izleyecek. Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Dr. Murat Onuk, santrali türbin sözleşmesini müteakip tam 8 ay gibi rekor bir sürede devreye alarak Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaat sektöründeki performasını yakalamayı başardıklarını söyledi. Enerji yatırımlarının hızlanarak artacağını söyleyen Onuk; "Elektrik satışında önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyaçlarının karşılanmasına vererek şirketin karbon ayak izini de silmiş olacağız." dedi.
Zaman

Ağaoğlu rüzgarı 8 ayda bitirdi, yıllık en az 120 kWh üretim yapacak
Ağaoğlu Enerji Grubu'nun 5 Temmuz 2007'de üretim lisansını aldığı Mersin-Mut'taki 33 MW'lık Rüzgar Enerjisi Santralı'nı 19 Mart itibarıyla üretime soktu

AĞAOĞLU Şirketler Grubu'nun, enerji üretimi başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak üretime başlayan 33 MW kapasiteli Mersin Rüzgar Enerjisi Santralı, toplam 90 Milyon TL yatırım maliyeti ile tam 8 ay gibi rekor kısalıkta bir sürede tamamlanarak hizmete girdi. Santralın yılda asgari 120 milyon kWh enerji üreterek 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Santral, yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırım sayesinde, ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışının da önüne geçecek.

2 MİLYAR $ YATIRACAK
 Önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, toplam 1.000 MW'lık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Devreye giren Mersin Rüzgar Enerjisi Santralı'nı, inşaatına başlanan 93 MW'lık Bandırma Şah RES ve 14 MW'lık Seferihisar Rüzgar Enerjisi Santralleri izleyecek.

Öncelik grup şirketlerinde
SANTRALIN devreye girmesi vesilesiyle bir konuşma yapan Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Dr. Murat Onuk, santrali türbin sözleşmesini müteakip tam 8 ay gibi rekor bir sürede devreye alarak Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaat sektöründeki yüksek performasını yakalamayı başardıklarını söyledi. Enerji yatırımlarının hızlanarak artacağını söyleyen Onuk; 'Mersin Rüzgar Enerji Santralimiz ile bölge ve ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağız. Elektrik satışında önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyaçlarının karşılanmasına vererek Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun karbon ayak izini de silmiş olacağız' şeklinde konuştu.
Akşam


Geri Dön