25 / 04 / 2024

Ağaoğlu Finans Merkezi'ne 319 konut 977 ofis inşa edecek!

Ağaoğlu Finans Merkezi'ne 319 konut 977 ofis inşa edecek!

İstanbul Finans Merkezi'ndeki projesi için ruhsat alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, 115 bin metrekarelik arsaya 319 konut, 977 ofis olmak üzere toplam 1448 bağımsız bölüm yapacak..




İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) için kamuyu harekete geçmeye çağıran Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ağaoğlu, "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi sadece bir gayrimenkul projesi değil. Türkiye ekonomisi için stratejik bir yatırım. Yüz yıllar sonra da Türk ekonomisine hizmet edecek. Türkiye her açıdan finans merkezi olmanın gereklerini yerine getirmeli, biz Ağaoğlu olarak devletten bir kuruş almadan altyapıyı tamamlayarak ruhsatı aldık. Kamunun artık harekete geçmesi gerekiyor" dedi. 


2018 yılında tamamlanması beklenen istanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinde ruhsatı alan Ağaoğlu, 319 adet konut, 977 ofis, toplamda 1448 adet bağımsız bölüm inşa edecek. Ağaoğlu, İFM kapsamında yer alan özel proje alanıyla rekreasyon parsellerinde 115 bin metrekare alan üzerinde geliştirdikleri projede, yaklaşık 940 bin 750 metrekarelik inşaat alanı ve toplam 1448 adet bağımsız bölümün yanışını 8 milyon metreküp hafriyat yaparak Türkiye'de bu alanda rekora imza attıklarını söyledi. Proje içerisinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kum mu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), T AO Gayrimenkul, İş GYO, Enisler gibi önemli kurumların genel merkezlerinin de yer alacağını aktaran Ağaoğlu, "Kurumların ihalesinin nasıl yapılacağı konusunda ise BDDK ve SPK'ya ait parsellerin hizmet binası ihalesi yapıldı. Diğer parsellerin sahipleri de kendilerine ait gayrimenkul şirketleri marifetiyle söz konusu ihaleleri gerçekleştirecek" diye konuştu. 


'Faiz desteğine ilgi büyük' 

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun hemen teslim dairelerde uygulamaya başladığı 'faiz desteği' kampanyasına yoğun ilgi sürüyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kampanyaya olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Doğru bölgelerde geliştirdiğimiz projelerle yatırım fırsatı sunmanın avantajını yaşadık. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 3 katlı büyük İstanbul tüneli, şehrin iki yakasındaki finans merkezlerini birbirine bağlıyor. Avrupa yakasının finans merkezi Maslak'ta ana arterlere yakınlığı ile ön plana çıkan My Home Maslak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yürüme mesafesinde bulunan My Tovverland ve Andromeda Gold projelerimize olan yoğun ilgi tesadüf değil" dedi. 


'YÜZDE 1 PEŞİN, HEMEN TAŞIN' 

Andromeda Gold Ağaoğlu Şirketler Grubu, kampanya kapsamında yüzde 1 peşin ödeme yapan müşterilere, 60 ay vade için yüzde 0.47, 61-120 ay vade için 0.57 faiz oranı sunuyor. My Tovverland, My Home Maslak ve Andromeda Gold projelerinde hemen teslim dairelerde geçerli olacak kampanya 13 Şubat'ta başladı. Kampanyanın geçerli olduğu My Tovverland, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yürüme mesafesinde, her biri müstakil kat bahçeli, kullanışlı kat planlarına sahip. Avrupa yakasının finans ve iş merkezi Maslak'ta ana arterlere yakınlığı ile ön plana çıkan My Home Maslak, özel olarak tasarlanmış 3 kulede toplam 786 daireden oluşuyor. Projede studio dairelerden, 3+1'e ve 4+1'den teras evlere kadar farklı ihtiyaçlara göre seçenekler bulunuyor. Mimar Tuncay Çavdar imzalı ve Gold Leed sertifikalı Andromeda Gold projesi ise her katında bahçeleri, terastaki villa daireleri, fitness, sauna, buhar odaları, çocuk oyun alanlarıyla yaşam olanağı sunuyor. Zemin + 51 kat ve toplam 398 daireden oluşan Andromeda Gold, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 


Duygu Erdoğan-Milliyet Ek


Geri Dön