25 / 04 / 2024

Ağaoğlu Grubu bu yıl cirosunun 2 milyar doları aşmasını bekliyor!

Ağaoğlu Grubu bu yıl cirosunun 2 milyar doları aşmasını bekliyor!

Ali Ağaoğlu için 2012 yılı iyi kapandı denebilir. 2012'yi 2 bin 924 bağımsız bölüm satarak 1.6 milyar TL ciro ile kapatan Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu rakamın çok değil iki yıl içinde 2 milyar doları aşmasını bekliyor




Son birkaç yılda olduğu gibi, Ali Ağaoğlu geçen yıl da inşaat ve konut dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biriydi. Yaptığı projelerden çok gerek reklam filmiyle, gerekse sivri söylemleriyle gündemden düşmeyen Ali Ağaoğlu için 2012 yılı iyi kapandı denebilir. 2012'yi 2 bin 924 bağımsız bölümsatarak 1.6 milyar TL ciro ile kapatan Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu rakamın çok değil iki yıl içinde 2 milyar doları aşmasını bekliyor.


2013 yılının bir önceki yıldan daha iyi bir yıl olacağını öngören Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devam eden ve devreye yeni girecek projelerle 4 milyar dolarlık bir yatırım bütçesine ulaşmayı beklediklerini söylüyor. Hatırlanacak olursa Koç Holdingin 2013 için öngördüğü yatırım bütçesi de satın almalar hariç 4 milyar dolardı. Ağaoğlu açıkladığı yatırım tutarıyla 2013 yılında Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Koç ile yarışacağa benziyor... Ağaoğlu, sorularımıza şu yanıtları verdi:


BÜYÜME BEKLENTİSİ: 2012 yılında kentsel dönüşüm yasasının hayata geçirilmesi önemli bir adım oldu. Mütekabiliyet yasasının da etkisiyle daha iyi bir yıl bekliyorum. 2013 yılında hem inşaat sektörü, hem de genel ekonomi 2012 yılından çok çok daha başarılı olacak. Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi için de en kalıcı ve ucuz yol yabancıya mülk satışıdır. 


ENFLASYON TAHMİNİ: Ekonomi yönetiminin bu konudaki öngörülerine katılıyoruz ve gelecek yıl için yüzde 5-6 arasında bir enflasyon beklentisiyle hareket ediyoruz.



YATIRIM PLANI: İnşaat, turizm ve enerji sektöründe faaliyet gösteren grubumuzun, sadece ‘Maslak Projesi’ ve Finans Merkezi inşası ile yatırımları 2 milyar doları aşıyor. Devreye yeni girecek projeleri de düşünürseniz 2013 yılında yatırım bütçemiz 4 milyar doları bulacaktır. Fakat daha uzun hedefli bir tablo çizmem gerekirse 2016 yılına kadar ciddi bir sıçrama olacağını düşünüyoruz. 2016 yılına kadar inşaata 9 milyar lira, turizme 700 milyon lira ve enerjiye 2.5 milyar lira yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu sürece kadar sadece inşaattan 22 milyar liralık ciro hedefliyoruz. Bugünden sonra hiç ihale almasak ve yeni araziler almasak bile elimizdeki arsa portföyüyle bu gelire ulaşacağımızı öngörüyoruz.


YARATILACAK İSTİHDAM: Aralık itibariyle grubumuz 9 bin 800 kişiye iş imkanı sağladı. Ben yeni projelerle birlikte yaratacağımız istihdamın 2013 yılında en az 12-13 bini bulacağını düşünüyorum.


AVRUPA KRİZİ: Avrupa’da yaşanan kriz bir yana asıl beklediğimiz Körfez sermayesi çok önemli. Mütekabiliyet yasasının çıktığı mayıs ayından bu yana biz 350 milyon dolarlık bir satış yaptık. 2 yıl içinde 1 milyar doların üzerinde bir kaynağı Türkiye’ye getireceğimizi düşünüyorum. Bu da Avrupa'dan ziyade Körfez ülkelerinden gelecektir.


HALKA ARZ: Bu konu da gündemimizde. Belki gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak halka arz olabilir. Bu konuda hazırlığımızı yapıyoruz.


YABANCI ORTAKLIK:

Özellikle Bodrum'daki arazimizde neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Bu noktada da görüşmelerimiz oldu ve ortaklık teklifi aldık. Partnerimizi belirlersek Bodrum’da çok güzel işler yapacağız

Ekonomist


Geri Dön