19 / 04 / 2024

Ağaoğlu: İnşaat sektörü 2013 yılında çok daha başarılı olacak!

Ağaoğlu: İnşaat sektörü 2013 yılında çok daha başarılı olacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: ''2013 yılında hem inşaat sektörü hem de genel ekonomi 2012 yılından çok çok daha başarılı olacak''...



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2013'te hem inşaat sektörünün hem de genel ekonominin bu yıldan çok daha başarılı olacağını söyledi. 

     Bursa Uludağ'da, 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yılı beklentilerine ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Ağaoğlu, 2012 yılının 3,5 - 4'lü büyüme rakamlarıyla kapatılacağını beklediğini söyledi. 

     Ağaoğlu, 2012 yılının kontrollü küçülme yılı ve sıkıntılı bir yıl olduğuna işaret ederek, inşaat sektöründe de bazı sıkıntılar olduğunu ve bunların konuşulduğunu dile getirdi. 

     İşini doğru yapana her zaman Türkiye'de iş bulunduğunun altını çizen Ağaoğlu, ''Ama işini doğru yaparken bir tane doğru yetmiyor. Yer, proje, fiyat, ödeme şartları, marka doğru olacak. Bunları bir araya getirdiğinizde Türkiye'de her dönemde iş yapılabileceğini ben hep söylüyorum. Türkiye ekonomisinin gücüne inanan bir insanım'' ifadelerini kullandı. 

     Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin yüzde 5'in üzerinde büyüme sağlamak zorunda olan bir ülke olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

     ''Çünkü genç bir nüfusu var. Bu genç nüfusa iş ve aş vermesi lazım. Yüzde 5'in üzerinde büyümeyi Türkiye'nin sürdürmesi lazım. Bunun için de kaynak lazım. Bu kaynağın en kalıcı ve en ucuz yolu, yabancıya mülk satışıdır. Gelişmiş batı ülkelerine bakın, eğer bir ülkede emlak, mülk para yapıyorsa, o ülke kalkınmış ülkedir ve kaynağından büyük bir bölümünü de buralardan sağlamıştır. Biz de buna çok önem veriyoruz. 

     Başta İstanbul olmak üzere, Türkiye'yi şu anda insanların portföyüne yazdırdık. Bugün çok ciddi şekilde Türkiye'den emlak, daire almaya başladılar. Son iki ay içinde 80 milyon doların üzerinde bir dövizi Türkiye'ye getirdik. 2 yıl içerisinde 1 milyar doların üzerinde bir kaynağı Türkiye'ye getireceğimizi taahhüt ediyorum.'' 

     Ali Ağaoğlu, sadece sektör bazında değil genel ekonomi adına, 2012 yılında kentsel dönüşüm yasasının hayata geçirilmesi ve mütekabiliyet yasası ile birlikte 2013 yılının 2012 yılından çok çok daha iyi olacağı değerlendirmesinde bulunarak, ''2013 yılında hem inşaat sektörü hem de genel ekonomi 2012 yılından çok çok daha başarılı olacak'' diye konuştu.


AA


Geri Dön