19 / 04 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi protesto edildi!

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması, Ağaoğlu'nun Maslak 1453 Projesi'nde inşaat çalışmalarının yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürmesini protesto etti. İşçiler ve eylemciler arasında çıkan arbedeyi, inşaatta çalışan işçiler cep telefonları ile görüntüledi.



Kuzey Ormanları Savunması, Ağaoğlu'nun Maslak 1453 Projesi'nde inşaat çalışmalarının yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürmesini protesto etti, özel güvenlik eylemcilerin üzerine yürüdü. Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup, Danıştay'ın işadamı Ali Ağaoğlu'na ait Maslak 1453 inşaat projesi için verdiği yürütmeyi durdurma kararının uygulanmamasını şantiye önünde toplanarak protesto etti. 


'Bu kaçak inşaatı kim durduracak' yazılı bir pankart taşıyan eylemcileri güvenlik görevlileri durdurmaya çalıştı. Şehir Plancıları Odası'nm açtığı ve Danıştay 6. Daire'nin 26 Mart 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdiği Maslak 1453 projesinde inşaatların halen devam ettiğini belirten eylemciler, inşaatın durdurulmasını istedi. Şantiye alanına girmek isteyen eylemcilere işçiler 'ekmeğimizle oynuyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. 

Gerginliğin artması üzerine demir çubuklarla eylemcilerin üzerine yürüyen bir güvenlik görevlisini arkadaşları sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırdı. İşçiler ve eylemciler arasında çıkan arbedeyi, inşaatta çalışan işçiler cep telefonları ile görüntüledi. 

Kuzey Ormanları Savunması adına basın açıklaması yapan Cihan Uzunçarşı Baysal, inşaatın yasal dayanağı olan imar planlarının durdurulduğunu ve ruhsatların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Baysal, "Merkezi ve yerel yönetimler mahkeme kararını uygulamayarak açıkça suç işlemektedir" diye konuştu. 

Baysal, "Şu anda yapılması gereken ilk şey Sarıyer Belediyesinin inşaatı tespit edip durdurması ve ruhsatı iptal etmesidir. 

Merkezi yönetimden yerel yönetime kadar tüm kademelerinin seçilmişlerinden atanmışlarına. hepiniz görevinizi yapın ve ruhsatı iptal edip inşaatı durdurun" dedi. 

Sarıyer Belediyesi, 11 Kasım'da Danıştay kararına dayanarak inşaatı durdurduğunu açıklamıştı. Ancak Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği 15 Kasım'da durdurma kararına rağmen inşaatın sürdüğünü açıklayarak, mahkeme kararını uygulamayan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sarıyer ve Şişli belediyelerini mahkemeye vermişti. 


TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan Maslak 1453 açıklaması!



Yurt Gazetesi


Geri Dön