29 / 03 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453'te Alubond ürünleri kullanıldı!

Ağaoğlu Maslak 1453'te Alubond ürünleri kullanıldı!

Avrupa'nın 5. ve Türkiye'nin en yüksek ikiz kulesi İzmir Folkart Towers, inşaat sektörünün devlerini bir araya getiren Vadi İstanbul ve Avrupa Yakası`nın en önemli projelerinden Ağaoğlu Maslak 1453, Alubond USA ürünleri ile koruma altında…



2013 Ağustos ayında Türkiye üretimine başlayan, yıllık 25 milyon m2 üretim hacmiyle, alüminyum kompozit panelin dünya lideri Alubond kısa sürede Türk inşaat firmalarının gözdesi oldu.

Referansları arasında dünyanın en yüksek binası Dubai Burj Khalifa ve Dubai Qipco Towers gibi global ve dev binalar bulunan Alubond, bir yıldan kısa bir süredir Türkiye’de olmasına rağmen, Ağaoğlu 1453,  İzmir  Folkart Towers ve Vadi İstanbul projeleri başta olmak üzere; Ağaoğlu’nun 212 Hotel ve My Home projeleri ve Bomonti, İstanbul ve Malatya Hilton, Bursa Sheraton, İstanbul Arista Life, İTÜ Teknokent, Dumankaya Mix gibi birçok dev proje tarafından tercih edildi. 

Konuya ilgili bir açıklama yapan Alubond Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik, 1 yıldan kısa zamanda ulaştıkları bu başarıyı, üretim prosesi, üretim kalitesi ve asla vazgeçmeyecekleri inovasyon ve teknoloji yaratımı geleneklerine bağlayarak; “Alubond Turkey olarak başarımızın başka somut göstergeleri de var. Bu yıl Türkiye üretiminde 1.5 milyon m2’ye ulaştık ve 2015 üretim hedefimizi 2 milyon m2 olarak belirledik. Alubond Türkiye olarak 1 yıldan kısa bir zaman içinde %15 pazar payına ulaştık.”dedi. 

100 Milyon Dolarlık, Türkiye’nin İhtiyacının İki Katı kapasiteli Dev yatırım

FR-B1, FR-B2 ve poletilende Türkiye pazarının 7-8 milyon m2 civarında olduğunu vurgulayan Boynudelik sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda bir kısmında üretime devam ettiğimiz ve 2015 sonunda tamamlanacak Çerkezköy fabrikamız 12 milyon m2’lik dev bir yatırım. Başka bir ifadeyle, 2015 sonunda, Türkiye pazarının toplam ihtiyacının aşağı yukarı 2 katını üretebilecek hale geleceğiz. Fabrikamız 100 milyon dolarlık bir yatırım ve Avrupa, Rusya, Irak ve Türk Cumhuriyetleri’ni kapsayan geniş bir bölgenin tek üretim üssü olacak. 30 dönüm üzerine kurulu ve 12 bin m2 kapalı alana sahip bir yatırım. Ve 500 kişiye istihdam sağlayacak. Böylesi büyük bir kapasite elbette yüksek bir ihracat ve yurt dışına yönelik üretim hedefimizi ortaya koyuyor.”

Alubond Türkiye’nin 15 adet bölge distribütörü tespit edeceklerini de ifade eden Boynudelik; “Satışlarımız onlar üzerinden gerçekleştirilecek. Niş projelere ürün satacağız. Ürün çeşitliliğimiz ve kalitemizle rakiplerimizden ayrıştığımız için niş projeler bizim için çok önemli.”dedi.



Geri Dön