26 / 04 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453'te ilk imzalar atıldı!

Ağaoğlu Maslak 1453'te ilk imzalar atıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun en büyük projesi olan Maslak 1453'ten iki kule satın alan Abduljawad Holding'in, dünyanın en büyük rezidans işletmecilerinden The Ascott Limited ile anlaştı.



Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun en büyük projesi olan Maslak 1453'ten 2013 yılında iki kule satın alan Abduljawad Holding'in, dünyanın en büyük rezidans işletmecilerinden The Ascott Limited ile yaptığı anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi.


Yerli ve yabancı dünya markalarına ev sahipliği yapacak olan Ağaoğlu Maslak 1453'te ilk imzalar, projede iki kule sahibi olan Abduljawad Holding ile uluslararası rezidans işletmecilerinden The Ascott Limited arasında atıldı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453'te gerçekleşen imza töreninde, Abduljawad Holding ile Türkiye arasında kapı açtıklarını belirterek, Abduljawad Holding'in Türkiye'de Gezi olaylarının yaşandığı dönemde kendilerine ve Türkiye'ye güvenerek Maslak 1453 projesinde 200 milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi. 


 Abduljawad Holding'in hem kendilerini desteklediğini hem de Türkiye'ye güvenin bir simgesi olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Kendileri iş ortağım olmalarının yanı sıra öncelikle kardeşim olduğunu söyleyebilirim. 17 Aralık sürecinde maddi ve manevi açıdan sıkıntılı olduğum bir dönemde Yeniköy'deki projeme 80 milyon dolar göndererek ortak oldu" dedi.


Maslak 1453 projesinin bitme aşamasına geldiğini aktaran Ağaoğlu, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını ifade etti.


Ali Ağaoğlu, Maslak 1453'ün dünyanın en büyük mix projelerinden biri olduğunu belirterek, "Tasarımı, konsepti, inşaat teknolojisiyle farklı bir proje. Ascott gibi sadece gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan bir dünya devinin Türkiye'deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli" diye konuştu.


Ağaoğlu, bir soru üzerine, İnşaat Sektörü Zirvesi'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 8 bakanın katılımıyla gerçekleştirilmesinin alışık olmadıkları bir tarz olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 


"Sektör hiçbir zaman bu şekilde muhatap alınmamıştı. Gayet de verimli geçti. Ama inşaat sektörünün sorunları sadece bir toplantıyla çözülecek değil. Bu görüşmeler devam edecek. Sektörün bu şekilde önemsenmesi önemli. O toplantıda açıklanan, konut kredisi için gereken peşinat birikimine yüzde 15 devlet desteği sektör açısından önemli. Ayrıca ülke ekonomisi için de teşvik edici bir tasarruf aracı. Ekonominin büyümesine de katkı sağlar."

 


- "Dünyanın en büyük markaları ve fonları Türkiye'ye geliyor"


 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı ise Maslak 1453 projesinde Türkiye'de ve dünyada ilkleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, bu anlamda cadde konseptinin organize perakende uygulaması örneğiyle Cadde 1453'ün de Türkiye'de bir ilk olacağını ifade etti.


İstanbul'un fethiyle uygun bir anlam ifade etmesi için caddenin uzunluğunu 1453 metrede bıraktıklarını anlatan Rahvalı, "5 bine yakın konutun üçte ikisinden fazlası satıldı. Şu an da ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz" dedi. 


Rahvalı, burada Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olacak bir ticaret mekanı oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Bunu büyük ölçüde şu anda başardığımızı hissediyoruz. Dünyanın en büyük marka sahibi ve fonları Türkiye'ye geliyor. Cadde 1453'te yerli ve yabancı dünya markalarının konumlandırılmasıyla hem toplum hem de burada yaşayanlar için bir fırsat sunmuş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.


Maslak 1453'ün nüfus yapısıyla ilgili de bilgi veren Rahvalı, "Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak" diye konuştu.


 

- "Türkiye uluslararası yatırımcılar için çekici"


 

Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad ise Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiklerinde ilk seçimlerinin Maslak 1453 projesi olduğunu ifade ederek, "Son üç yıldır birlikte çalışmalarımız kapsamında hem geleceğe parlak bir yatırım yapmış, hem de kıymetli bir kardeş kazanmış oldum. Öyle bir ilişki kurdum ki gelecekte başka ilişki ve yatırımlarla zenginleşecektir" dedi.


Abduljawad, "Ascott ile ortaklığımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu proje İstanbul'un en önemli projelerin biri olacak. Bu fırsatı en baştan gördük ve bu çerçevede burada yaşayacak ve ziyaret edecek kişilere en iyi hizmeti götürmeye karar verdik. Ascott bu anlamda en deneyimli şirketlerden biri. Konut ve rezidans yönetimi yapıyorlar. İçinde bulunduğu projelere değer katıyorlar" yorumunu yaptı.


Proje bittiğinde kendi operasyonlarını başlatacaklarını belirten Abduljawad, "Biz bir aile şirketiyiz ve aynı zamanda yatırım firmasıyız. Farklı sektörlerde farklı stratejik iş birliklerimiz var. İş ortamının elverişli olduğu, güçlü ekonomik rakamlarla desteklenen ülkelerde yatırım yapıyoruz. Amacımız yatırımlarımızı büyüterek daha fazla kar elde etmek. Tüm ülkelerdeki fırsatları izliyoruz. Ascott da bu vizyonu bizimle paylaşıyor" şeklinde konuştu.


Abduljawad Holding Yatırımlar Başkanı Zohair Alhariri de Türkiye'ye yatırım yapmalarının sebebini "Ekonomi ve siyasi politikaların uluslararası yatırımcılar için çekici olduğunu ve meyvelerini vereceğini düşünüyoruz" sözleriyle açıkladı.

 


- "Körfez ülkelerinden Türkiye'ye inanılmaz ilgi var"

 


Ağaoğlu Şirketler Grubu iş ortaklarından Ali Demirhan da Maslak 1453'ün dünyanın en büyük üçüncü projesi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: 


"Proje İstanbul'a çok ciddi bir marka değeri katacak. Türkiye'nin en büyük eksiği olan Türk markalarını yaratmamız lazım. Yıllarca Arap sermayesinin ülkemize girmesi için uğraştık. Sonunda bir noktaya geldik. Türk iş adamlarının önü açılır, gerekli mevzuatlar yerine getirilerse Körfez'den büyük paralar gelecek. Körfez ülkelerinden Türkiye'ye inanılmaz ilgi var. Türkiye'ye güveniyorlar, siyasi istikrara ve liderlere inanıyorlar."


The Ascott Limited Üst Yöneticisi (CEO) Tony Soh ise "Ağaoğlu ekibini bu kadar güzel bir projeyi İstanbul'da başlattıkları için tebrik ederim. Projenin tasarımı ve planlamasıyla çağdaş ve güzel bir yaşam için cennet niteliğinde olacağına inanıyorum. Türkiye, yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar, rezidanslar içinse önemli bir fırsat. Dünyanın ilk 20 ekonomisinden biri olan Türkiye'nin istikrarlı bir politika ortamı bulunuyor. Ülkenin finansal merkezi olarak İstanbul, operasyonel anlamda önemli bir yere sahip. İstanbul, genişleyen ağımızın yeni şehirlerinden biri" ifadelerini kullandı.


Tony Soh, "Abduljawad Holding'le birlikte dünya çapında rezidans servis hizmetini ilk defa Türkiye'ye getiriyoruz. Oyun, eğlence, yüzme havuzu, restoranlar, spor alanları, çocuk oyun alanları gibi farklı seçenekleri olacak. Her biri bireysel yaşam tarzlarına uygun olarak tasarlandı. 30 yıllık tecrübemize dayanarak söyleyebiliriz ki bu proje çok talep görecek" diye konuştu.


Geri Dön