27 / 04 / 2024

Ağaoğlu My Resort Oteli kış sezonunda açılmayacak!

Ağaoğlu My Resort Oteli kış sezonunda açılmayacak!

Ağaoğlu My Resort Oteli'nin bölgedeki sorunların bir türlü çözüme kavuşturulmadığı gerekçesiyle kış sezonunda açılmayacağı bildirildi



Geçen yıl 9 bini yabancı 93 binden fazla turistin konakladığı, günübirlik ziyaretçilerle birlikte yüzbinlerce
kişinin gittiği kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ, 2009-2010 sezonuna sorunlarla "merhaba" diyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de ve hatta Avrupa'da kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Uludağ, son aylarda yaşadığ sorunlarla Bursa ve ülke gündemini meşgul ediyor.

Özellikle yılbaşının yaklaştığı bugünlerde rezervasyonların hız kazandığı bir süreçte Uludağ, kış sezonuna kaçak yapıları, otopark, sosyal tesis, tuvalet ve altyapı gibi birçok sorunuyla "merhaba" demeye hazırlanıyor.

Geçen yıl 9 bini yabancı 93 binden fazla turistin konakladığı Uludağ, günübirlik ziyaretçilerle birlikte yüzbinlerce kişiyi ağırladı. Geçen yıl gelen turistler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü istatistiklerine göre toplam 256 bin 887 günü konakladı, bunun kişi başına ortalaması 2,74 olarak gerçekleşti.

Bu kış sezonunda da aynı sayıda kişinin gelmesinin beklendiği turizm merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kayıtlı turizm belgeli 14 otel bulunuyor. Bu otellerin yatak kapasitesi ise 2 bin 857 olarak yer alıyor.

Belediye kontrolündeki konaklama tesisleriyle birlikte bölgedeki kayıtlı yatak kapasitesinin 3 binin üzerinde olduğu ifade edilirken ilave kaçak yapılar yüzünden bu rakamın 5 binden fazla olduğu ileri sürülüyor.

Bazı otellerin izin almadan çatı katı çıkarak, ilave yapılar yaparak oda ve yatak sayısını artırdığı, bunun da Uludağ oteller bölgesinde görüntü kirliliğine ve diğer bazı sorunlara yol açtığı öne sürülüyor.

-AĞAOĞLU OTELİ AÇILMAYACAK-
Başta kaçak yapılarla ilgili olmak üzere bölgede hayata geçirilmesi planlanan "dönüşüm planı"na ise bazı otellerin yetkilileri tepki gösteriyor.

Ağaoğlu My Resort Oteli'nin bölgedeki sorunların bir türlü çözüme kavuşturulmadığı gerekçesiyle kış sezonunda açılmayacağı bildirildi.

Otelin bağlı olduğu şirketin yetkilileri, mevcut planın bölgedeki sorunu çözmede yeterli olmayacağını belirterek, "İmar planı sorunu çözülmeden oteli açmayı düşünmüyoruz. Bu yıl, gelecek yıl, hatta 2011'e kadar sorunlar devam ettikçe otel kapalı kalacak" dedi.

Ağaoğlu'nun oteli ile birlikte telesiyej ve kayak pistlerini de kapattığını açıklaması, Uludağ'da kış sezonunda sorunların artarak süreceğini gösteriyor. Telesiyej ve kayak pistleri, Uludağ'da ciddi krizlere yol açabilecek gibi görünüyor.

Bunların yanı sıra Uludağ'daki otopark sorunu da ciddi sorun teşkil ediyor. Otellerin kendi müşterilerinin araçları için ayırdığı park yerleri yeterli geliyor ancak günübirlikçiler gittiğinde otopark sorunu en üst seviyeye çıkıyor. Birçok kişi aracını park edecek yer bulamayınca büyük sorun yaşanıyor.

Kısa sürede büyük bir otopark yapılması gerektiği belirtilen Uludağ'da mevcut kanalizasyon yapısı da yeterli gelmiyor. Sosyal tesis eksikliği, tuvalet gibi sorunlar da çözülmeyi bekliyor.

-"İLAVE YAPILAR YATAK SAYISINI ARTIRMAYA YÖNELİK DEĞİL"-
Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Haluk Beceren, oteller bölgesinde sadece bir otelin kapalı kalacağını bildirdi.

Uludağ'da kaçak yapı bulunmadığını, otellerin yıkılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Beceren, şunları kaydetti:

"Otellerin mevcut izin aldıkları binaya ilave yapıları söz konusu. İlave yapılar yatak kapasitesini artırmaya yönelik değil. Lobi gibi yerler yapılarak müşterilere daha iyi hizmet hedefleniyor. Yatak kapasitesinin kayıtlardan fazla olması, otelcilerin odalara ilave yatak atarak aileleri ağırlamaya gösterdiği özenden kaynaklanıyor. Örneğin 2 kişilik oda 4-5 kişiye çıkarılıyor. Bölgede ciddi anlamda kaçak yapılaşma durumu söz konusu değil."

Beceren, bölgedeki otellerin sezon bitiminde kendilerinden istenen yaptırımları hayata geçireceğini belirterek, "Bu konuda da oteller hazırlıklarını sürdürüyor. Elimizde tasdikli projelerimiz var. Bu projelerin dışında aykırı yapılmış yapılar varsa kaldırılacak. Olay budur. İşletmeciler, lobisini ve oturma salonlarını genişletiyor. Ancak şimdi tek düşündüğümüz yılbaşı ve kış sezonu. Sezonu en iyi şekilde geçirmenin planlarını yapıyoruz" dedi.

"Uludağ'da tuvalet ruhsatıyla otel yapıldığı" yolunda iddialar ortaya atıldığını söyleyen Beceren, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu, işletmecilere haksızlık yapıldığını bildirdi.
AA


Geri Dön