27 / 04 / 2024

Ağaoğlu My Resort'a dün kilit vuruldu!

Ağaoğlu My Resort'a dün kilit vuruldu!

Ali Ağaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın 1'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören `Dönüşüm Planı'na tepkisini, 19 yıldır faaliyette bulunan otelinin kapısına dün kilit vurarak gösterdi



Ağaoğlu My Resort Oteli'nin Genel Müdürü Murat Türker, 25 milyon dolarlık oteli kapattıklarını ve 200 çalışanı  tazminatlarını vererek, işten çıkardıklarını açıkladı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, `Dönüşüm Planı' adı verilen bir uygulamasına Ağaoğlu'nun yanı sıra 11 otel sahibinin de tepkisine neden oldu.
Ali Ağaoğlu'nun gösterdiği tepkiye başta Grand Yazıcı Otelin sahibi Hayri Yazıcı olmak üzere, diğer otel sahiplerinden de destek geldi. Uludağ'da kamuya ait 19 tesisin bulunduğuna dikkat çeken Hayri Yazıcı şöyle konuştu:

"Uludağ'da özel sektöre ait 12 bina var. Eğer bina yıkmak istiyorlarsa, önce kamu binalarından başlasınlar. Bu binalar yıkıldıktan sonra, Uludağ'ın durumuna bir bakalım. Gerekiyorsa sonra sıra bize gelsin."
Uludağ'daki Otel Beceren'in sahibi Haluk Beceren de, yetki karmaşasının yıllardır çözülemediğini belirterek, "Uludağ'a verilecek yıkım kararı, hem yörenin istihdamına, hem de ekonomisine ciddi bir darbe vuracak. Uludağ'ın çağın gereklerine yakışır düzenlemelere sahip revize imar planı ile ileriye gidebilir" dedi.
Milliyet

'Otelimi kapatıyorum' diyen Ali Ağaoğlu'na Uludağ'dan destek!

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort'u kapatma kararı aldı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ağaoğlu Uludağ'daki otelini kapattı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın 1'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören `Dönüşüm Planı'na tepkisini, 19 yıldır faaliyette bulunan otelinin kapısına bugün kilit vurarak gösterdi. Ağaoğlu My Resort Oteli'nin Genel Müdürü Murat Türker, 25 milyon dolarlık oteli, Ali Ağaoğlu'nun talimatıyla dünden itibaren kapattıklarını ve 200 çalışanı tazminatlarını vererek, işten çıkardıklarını açıkladı.

Türkiye'nin en önemli kayak merkezi Uludağ'da sular durulmuyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, `Dönüşüm Planı' adı verilen bir uygulamayla Uludağ'ın 1'inci yerleşim bölgesindeki otellerin yıkılmasına karar vermesi, başta Ağaoğlu My Resort Otel'in sahibi Ali Ağaoğlu olmak üzere 11 otel sahibinin tepkisine neden oldu. Ağaoğlu, 1988'den bu yana hizmet veren ve geçen yıl 10 milyon dolar harcadığı 5 yıldızlı otelinin kapısına kilit vurdu.

Önce kamu binalarını yıksın
Ağaoğlu'nun gösterdiği tepkiye başta Grand Yazıcı Otelin sahibi Hayri Yazıcı olmak üzere, diğer otel sahiplerinden de destek geldi. Uludağ'da kamuya ait 19 tesisin bulunduğuna dikkat çeken Yazıcı şöyle konuştu: "Uludağ'da özel sektöre ait 12 bina var. Eğer bina yıkmak istiyorlarsa, önce kamu binalarından başlasınlar. Bu binalar yıkıldıktan sonra, Uludağ'a bir bakalım. Gerekiyorsa sonra sıra bize gelsin. Biz bu binaları yaparken devlete güvenerek yola çıktık. Hükümete güvenerek değil."
Radikal

Ağaoğlu, Bakanlığa tepki için otelini kapattı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın 1'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören `Dönüşüm Planı'na tepkisini, 19 yıldır faaliyette bulunan otelinin kapısına bugün kilit vurarak gösterdi. Ağaoğlu My Resort Oteli'nin Genel Müdürü Murat Türker, 25 milyon dolarlık oteli, Ali Ağaoğlu'nun talimatıyla kapattıklarını ve 200 çalışanı tazminatlarını vererek, işten çıkardıklarını açıkladı. Bakanlığın, `Dönüşüm Planı' Ali Ağaoğlu gibi 11 otel sahibinin de tepkisine neden oldu. Ağaoğlu, 1988'den bu yana hizmet veren otelini geçen yıl 10 milyon dolar harcayarak yenilemişti. Ali Ağaoğlu'nun tepkisine Grand Yazıcı Otelin sahibi Hayri Yazıcı ve diğer otel sahipleri de destek geldi. Hayri Yazıcı "Uludağ'da özel sektöre ait 12 bina var. Önce kamu binalarından başlasınlar. Biz bu binaları yaparken devlete güvenerek yola çıktık. Hükümete güvenerek değil" dedi.
Hürriyet

Ağaoğlu, Uludağ'daki otelini kapattı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın birinci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören planına tepkisini, 19 yıldır faaliyette bulunan otelinin kapısına dün kilit vurarak gösterdi. Ağaoğlu My Resort Otel'in Genel Müdürü Murat Türker, 25 milyon dolarlık otelini dünden itibaren kapattıklarını ve 200 çalışanı tazminatlarını vererek işten çıkardıklarını açıkladı. Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra 11 otel sahibi de uygulamaya karşı çıkıyor.
Posta


Geri Dön