20 / 04 / 2024

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 300 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 300 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor!

Niyazi Albay Reuters'a yaptığı açıklamada, "Planımız 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmek. Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.




Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu uluslararası islami borçlanma piyasasından 300 milyon dolar civarında borçlanma planlıyor. Geçen yıl 100 milyon lira tutannda bir yılvadeli sukuk ihracı gerçekleştiren grup bu yıl uluslararası piyasalardan borçlanmayı planlıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Niyazi Albay yaptığı açıklamada. "Planımız 300 milyon dolar civannda sukuk ihracı gerçekleştirmek. 

Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Bugüne kadar uluslararası piyasalarda yalnızca kanlım bankaları sukuk ihraçları gerçekleştirirken Doğuş Varlık Kiralama da yurtdışında 370 milyon dolarlık kira sertifikası ihracına hazırlanıyor İhraç gerçekleşirse Türkiye'den bir banka dışı bir firmanın yurtdışında gerçekleştirdiği ilk Islami borçlanma olacak. 


Ticari Hayatr


Geri Dön