26 / 04 / 2024

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun 2011'i nasıl olacak

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun 2011'i nasıl olacak

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, halka arz konusunda hazırlıklarının devam ettiğini, 2011 'e yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti



İşte Ağaoğlu'nun 2011'i

Geçtiğimiz yıl başarılı projelere imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, MYLIFE dergisiyle 2011 hedeflerini paylaştı. Bugüne kadar yapılan projelerin oldukça ses getiriyor olması Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun başta inşaat ve enerji olmak üzere, yer aldıkları tüm projelerdeki lider konumunun altını bir kez çiziyor. Türkiye'nin 2010 yılını dünyada en iyi değerlendiren ülkelerden biri olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, 2011 'de bir önceki yılın üzerinde bir büyüme beklediklerini belirtiyor.

İnşaatta lider

My World Europe projelerinin çok büyük bir başarı gösterdiğini belirten Ağaoğlu, "Oradaki reklam kampanyaları sadece bizim satışımızı tetiklemedi, Anadolu'nun bir çok ilinden, Trabzon'dan, Van'dan, Konya'dan, Antalya'dan, İzmir'den müteahhitler arayıp, 'Teşekkür ederiz, senin sayende daire satıyoruz' diye tebrik etti. Milletin psikolojisini alım yönünde harekete geçirdik. Biz bir haftada 2 bine yakın konut sattık" diyor.

İnşaatta 2010'u yaklaşık 3 binin üzerinde konut satışı ve 1 milyar liranın üzerinde ciro ile tamamlayan grup, 2011 'de çıtayı daha da yükseltmiş. Ali Ağaoğlu'na göre bu sene öngörülen hasılat yaklaşık 2 milyar lira civarında. Teslim taahhüdümüz eylül 2011 olan my city Bahçelievler projemiz ile yine teslim taahhüdümüz ocak 2012 olan skytowers Ataşehir projemizi şubat ayı içersinde,MyTovvn Ispartakule projemizi ise mart ayında teslim ediyor olacağız.Bu projelerimiz haricinde 12 bin civarında konut üretimine devam ediyoruz."diye belirtiyor.

Halka arz hazırlıkları devam ediyor

Halka arz konusunda: "Benim için 10 tane yarım bir bütün yapmaz, eğer bir işi yapıyorsam hakkıyla yapmam lazım. 2011 'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Girdiğimiz zaman da hedefimiz ilk sıralarda olmak".

Londra projesine start verildi

Yurt dışındaki ilk projemiz dünyanın üç büyük finans merkezinden biri olan Londra'nın Canary Wharf bölgesinde başladı. Mimari açıdan Avrupa'nın en modern ve en yüksek rezidansları arasında yer alacak Londra projemiz, 2 yüksek kuleden oluşan karma proje olacak. Tamamen temizlenerek inşaata uygun hale getirilen arsa üzerinde birisi 157 metre, diğeri 122 metre yüksekliğinde iki kule inşaa edilmesi planlanıyor. Yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 adet rezidans dairenin yer alması planlanıyor. Birinci kulenin giriş ve birinci katları ticari ünitelere ev sahipliği yapacak, ikinci kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olarak kullanımı planlanırken 14 katında ise yine 120 adet rezidans dairesi yer alacak. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans dairesi olacak. Her iki kulenin de bodrum katları otopark olarak değerlendirilecek. Söz konusu kuleler yeşil alanlara ve içinde Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club'a sahip olacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine imza atacağız

Ali Ağaoğlu, Maslak projesinde yaklaşık 4,5 milyar TL gelir beklediklerini ve bu projede bugüne dek yapılmamış çok özel bir konsept geliştireceklerini belirtti. Projenin. B ve üzeri gelir grubuna hitap edeceğini söyleyen Ağaoğlu, Maslak'ın Türkiye'nin en değerli arazilerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. Bu projenin özellikle kendisini çok heyecanlandırdığına değinen Ağaoğlu, "Biz en güzelini yapmak için varız. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini geliştirerek İstanbul'un Dünya Gayrimenkul Ligi'nde üst sıralara taşınmasına önemli bir katkı sağlayacağımız için mutlu ve gururluyuz." dedi. Maslak'ta yapımına başlanacak projede 5 bin konut, alışveriş merkezi ve geniş meydanların yer alacağı konseptin hazırlık çalışmalarına devam ediliyor. Ağaoğlu, kendi proje grubu tarafından yönetilen konsepti tamamladığında İstanbul için simgesel bir proje ortaya koyma hedefine göre hazırlıklarını sürdürüyor.

"Enerjide de piyasanın iyi oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz"

Yenilenebilir enerjide ağırlıkları olacağını ancak ürün çeşitliği de muhakkak yapacaklarını belirten Ağaoğlu, doğalgazı düşündüklerini, jeotermalle ilgilendiklerini, enerjiye çok geç girmelerine karşın milletin 8-10 senede geldiği noktaya daha kısa sürede geldiklerini vurguladı. "Bandırma'daki projemiz bitmek üzere. 31 türbin var, 2'sinin montajı bitti, 9'unun da şubat içinde kabulü yapılıp orayı enerjilendireceğiz. Orası rüzgar konusunda Türkiye'deki birinci yada ikinci proje. Onun peşinde Seferihisar'daki projemiz başlıyor. HES'de de şu anda 200 megavat civarında bir lisansımız var. 65 megavat Bingöl'de var. Üretim lisansını aldık, projeleri de bitmek üzere. Nisan'da kazmayı oraya vuruyoruz. Amasya'da 24 megavatlık bir projemiz var. Onun da Nisan'da inşaatına başlayacağız. Gürcistan'da da şu anda 100 megavatlık proje var. Çalışmaları devam ediyor. Mart-Nisan gibi oraya başlayacağız. Enerjide kısa vadeli hedefimiz ilk 3 yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırımla bin megavatlık üretim gücüne ulaşmak, ondan sonra 5 bin megavatlık bir hedefimiz var. Enerjide de piyasanın iyi oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz."

Konut daha da değerlenecek

Ali Ağaoğlu, emtia fiyatlarında ciddi bir artış olduğuna dikkati çekerek, şu anda konutta ciddi maliyet baskısı oluştuğunu, 2011 'de fiyatlarda yukarı doğru hareket beklediğini söylüyor.
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu 2011 hedefleri

Ağaoğlu Şirketler Grubu, inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde büyümeyi; 2011 içerisinde başlayacağı yeni
cirosunu 2 milyar TL'nin üzerine taşıyarak sürdürmeyi planlıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2011 yılı içerisinde başlayacağı 5 bin konutluk Maslak projesi dışında biri Anadolu diğeri Avrupa Yakası'nda olmak üzere en az iki projeyi daha hayata geçirecek.

2010 yılı Ağaoğlu Enerji Grubu için de atılımların ve başarılı faaliyetlerin gerçekleştiği bir yıl oldu.  Yatırımlarına 2007 yılında başlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, bugün portföyündeki 11 proje şirketi ve 745 MW portföy büyüklüğü ile yatırımlarını arttırarak sürdürüyor.

2015 yılında 1.000 MW kurulu güce ulaşmak hedefini koruyan Ağaoğlu Enerji Grubu, bu yatırımlar tamamlandığında yılda yaklaşık 4 milyar kWh elektrik üretebilecek kapasitede olacak.

2010 yılında grubun ilk enerji yatırımı olan 33 MW kapasitesindeki Mersin RES devreye alınarak üretime başladı ve santralin resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Yine 2010 yılında Bandırma'daki 93 MW kapasiteli Şah RES santralinin inşaatına başlandı. Şah RES'in, 2011 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması hedefleniyor.

Ağaoğlu Enerji Grubu, 2010 yılında yurtdışına açılarak Gürcistan'da rezervuarlı ve toplam 46 MW kapasiteli 3 HES projesinin anlaşmasını imzaladı. Bu projelerin inşaatına 2012 yılının ilk çeyreğinde başlanılması öngörülüyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu 'mm hedeflerinden biri de, geliştirdiği konut projelerinin enerji ihtiyacını temiz, kaliteli, yüksek verimli ve düşük maliyetli bir şekilde temin etmek. Ağaoğlu bu doğrultuda bugün inşaat aşamasında olan My World Europe konut projesinde Türkiye'de ilk kez yapılan bir uygulama ile ısı ve elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik toplam kurulu gücü 35 MW gücünde isi kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin en büyük botanik bahçesinde yılın 12 ayı faaliyet devam ediyor. Sağlıklı bir doğal çevre adına Bodrum seralarında üretilen bitki sayısı 4,5 milyon adede ulaşıyor. 100 milyonlarca dolar değerin üzerindeki bu stokla ülkemizdeki en büyük botanik bahçe oluşturuluyor.
Ağaoğlu My Life


Geri Dön