16 / 04 / 2024

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Amasya Taşova'da inşa ettiği Umutlu Hidroelektrik Santrali'nde son aşamaya gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanal Kabul işlemi önceki gün gerçekleştirilen Umutlu HES, üretime geçmek için gün sayıyor.



Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de enerji üretimine yönelik yatırımlarının hızla devam ettiğini belirtti. Bu alanda tam 23 şirketleri bulunduğunu kaydeden Ali Ağaoğlu, Umutlu HES'in ardından nisan sonu veya mayıs ayı başlarında Seferihisar Rüzgar Santrali Projesi'ni devreye almayı planladıklarını açıkladı. Daha önce bazı rüzgar santrali projelerini satmalarıyla sektörden çekildikleri şeklinde yanlış bir algı oluştuğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, sektörden çekilmedikleri gibi, enerjinin iddialı oldukları alanlardan biri olduğunun altını çizdi. Ağaoğlu, Türkiye'de halen 1230 MW ile elinde en fazla yenilenebilir enerji üretim lisansı bulunduran oyunculardan birinin Ağaoğlu Grubu olduğunu söyledi. 


Ağır prosedür yavaşlatıyor Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için başta yenilenebilir enerji kaynakları olmak üzere yerli kaynaklara önem vermesi gerektiğini ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da benzeri şeyleri söylediğini hatırlatan Ağaoğlu, "En fazla yatırım buraya yapılacak. Ancak burada inanılmaz bir bürokratik süreç işliyor. Bir direk dikmek bir yıl sürüyor. Bunların azalması konusunda Sayın Bakanımızın da beyanları çok net. Bakanımız sayesinde bu sürecin hızlanacağını düşünüyorum" dedi. 


Dünya


Geri Dön