25 / 04 / 2024

Ağaoğlu'na dava açıldı!

Ağaoğlu'na dava açıldı!

SARIYER'deki " Maslak 1453 " projesinin doğalgaz tesisatı imalatında çalışırken üzerine 3,5 metre uzunluğundaki kalıp demirin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Hakan Tek'in ailesi dava açtı.



"Maslak 1453" projesinin doğalgaz tesisatı imalatında çalışırken üzerine 3,5 metre uzunluğundaki kalıp demirin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Hakan Tek'in ailesinin avukatı, işçinin 2 çocuğu ve eşi için 500 bin TL'lik tazminat davası açtı. İstanbul İş Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, projeyi yürüten 3 ayrı şirket davalı olarak yer aldı. 


Ayrıca Hakan Tek'in 2 bin 500 lira maaşla çalıştığı, bu paranın asgari ücret kadar olan kısmını bankadan, kalanını ise elden aldığı aktarıldı. Davayı açan ailenin avukatı Şule Gökyay, Hakan Tek'in olayda herhangi bu kusurunun bulunmadığını, inşaatı yürüten 3 firmanın ise sorumluluğu olduğunu vurguladı. Avukat Şule Gökyay, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Hakan Tek'in hayatını kaybetmesinin ardından geride zor durumda bir eş ve 2 çocuk kaldığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Asiye Tek, çok genç yaşında 2 çocuğuyla yalnız kalmıştır. Daha eğitim hayatına başlamamış olan 2 çocuğu da baba şefkatinden ömür boyu yoksun kalacaktır. Hakan Tek'in küçük kızı Pelin, daha babasını tanıyamadan onu kaybetmiştir. Ailece maruz kaldıkları maddi kayıplar ve manevi acının tarifi mümkün değildir." 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön