19 / 04 / 2024

Age İnşaat cirosunu artıracak!

Age İnşaat cirosunu artıracak!

Ağırlıklı altyapı inşaatları müteahhitliği olmak üzere, inşaat, enerji üretimi, enerji ticareti ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Age Holding, 2015 yılı sonunda 1 milyar dolar ciro bekliyor.



Ağırlıklı altyapı inşaatları müteahhitliği olmak üzere, inşaat, enerji üretimi, enerji ticareti ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Age Holding, özellikle altyapı inşaatları ve su yapılarında sahip olduğu deneyim ile yatay ve eğik tüneller, dikey şaftlar ve yeraltı mağaraları üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Son beş yılda başarılı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirten Age İnşaat ve Ticaret İnşaat Direktörü Yavuz Diker, yakaladıkları bu grafik sonucu 2015 yılı sonunda 1 milyar dolar ciro beklediklerini bildirdi. 2014 yılında cirolarının 15'inin dış satışlardan geldiğini açıklayan Diker, "Bu yıl itibarıyla bu rakamı ikiye katlayarak yüzde 30'a çıkaracağımızı öngörüyoruz. Yarım aşıra varan faaliyet dönemimizde yurt içi ve dışında birçok bölgede iş yaptık. Bugün itibarıyla ise Türkiye dışında Gürcistan ve Arnavutluk'ta müteahhitlik hizmetlerimiz devam ediyor" dedi. Diker, firmanın bugünkü tünelcilik faaliyetlerinin en büyük bölümünü, Gürcistan'da devam etmekte olan Shuakhevi HES Projesi kapsamında yapımı devam edenyaklaşık 40 kilometre uzunluğunda tünelin oluşturduğunu dile getirdi. 


Yurt içi ve dışında devam etmekte olan mevcut yatırımlarının amortisman devresi tamamlanana kadar yeni bir yatırıp planlamadıklarını kaydeden Yavuz Diker, "Proje süreçlerimizde problem çözme kapsamında yapılan çalışmalarla maliyetleri azaltacak, kalite ve verimliliği artıracak birçok teknik yenilik getiriyoruz. Daima zor süreçlerin üstesinden gelmeyi başarıyoruz. Bu bağlamda dikey şaft inşaatı 'Del-Patlat' yöntemini kolaylaştırmak amacıyla şaft inşaatına uygun 'Delici' tasarımı mühendislerimiz tarafından yapıldı ve imal ettirildi" dedi.


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön