24 / 04 / 2024

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" dedi. 



Tarihi kent merkezi


Bir tarihi eser veya bölgenin Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gerekli prosedürü o yerin bağlı olduğu belediyelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla başlatması gerekiyor. İzmir'de de Bergama ve Efes'in listeye alınmasının ardından tarihi kent merkezinin de bu listeye alınması için girişim başlatılması gerektiği gündeme gelmişti. Yeni Asır, 22 Temmuz 2015 tarihli manşetiyle Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin bu yöndeki prosedürü yıllardır başlatmadığını ortaya koymuştu. 


Hazırlık süreci


İzmir Ticaret Odası'nın da bu yönde hazırladığı projeyi 2006 yılında sunduğu Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından nihayet bu yönde adım atmaya karar verdi. Önceki günkü Turizm Zirvesi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Geçtiğimiz yıl Bergama, bu yıl da Efes UNESCO dünya mirası listesine girdi. Şimdi sırada Foça var. Kentimizin tarihi köşeleri Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasında bulundu.



Yeni Asır


Geri Dön