18 / 04 / 2024

Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesinde Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı. Ağrı Kültür Evi temel atma töreninde yapılan konuşmalarda, yaklaşan genel seçimlere yönelik siyasi söylemler dikkat çekti...




Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesinde Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı. Ağrı Kültür Evi temel atma töreninde yapılan konuşmalarda, yaklaşan genel seçimlere yönelik siyasi söylemler dikkat çekti.

Temel atma törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Milletvekili adayları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, iş adamları ve çok sayıda Ağrılı vatandaşlar katılım sağladı.


‘Ağrılılar olarak guruluyuz’


Esenyurt Ağrılılar Derneği Başkan ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olan Şerafettin Öztürk açılış konuşması yaparak Ağrı Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Öztürk, “ Esenyurt ’ta bizler 5 yıl önce Ağrı Derneğimizi kurarken kısa sürede böyle başarı kimsenin aklına gelmezdi. Fakat bizler gece gündüz kendimizi memleketimize adayarak, tüm hemşerilerimizi bir araya getirdik ve derneğimizi kurduk. Nüfusu hızla artan Esenyurt ilçemizde bizlerde Ağrı Derneği olarak halkımıza ve milletimize neler yapabiliriz diye çalışmalar içerisine girdik. Bizler bugün Ağrılılar olarak gururluyuz. Bu aşamalarda bizlere her zaman destek olan ve bu gururu bizlere yaşatan Esenyurt ’un mimarı Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na Ağrılılar adına teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


‘Barışın çocukları birliği tesis edecektir’


Dernek Başkanı Öztürk ardından Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu söz alarak, yaklaşan genel seçimlere değinerek “ Onlar konuşur biz yaparız” dedi. Kadıoğlu, “ Bizler barış adına, kardeşlik adına bu seçimlerde herhangi bir olay çıkmasın diye sabırla gidiyoruz. Fakat daha dün Türkiye Türklerindir diyen, manşet atan bazı gazeteler, bugün çıkmış ülkede birilerini allayıp, pullayıpyerden göğe sığdıramıyorlar. Ama benim inançlı Kürt kardeşlerim bunlara müsaade etmeyeceklerdir. Selahaddin Eyyubi’nin çocukları, etrafı Allah tarafından mübarek kılınmış, Kudüs’ü Hıristiyanların, Yahudilerin elinden almış Selahaddin Eyyubi’nin torunları bugün o Kudüs’ü işgal edenler tarafından kendilerine musallat edilen insanlar eliyle çocuklarını dağda görüyor. Ama bu insanların buna müsaade edeceklerini sanıyorlar. Ne yapsalar boş, bu millet eli silah tutanlar ile değil eli çiçek tutanlar ile barışı sağlayacaktır. Bu barışın çocukları doğuda kardeşliği birliği, beraberliği tesis edecektir. Ve bu ülkenin önündeki engelleri kaldıracaklardır. Dün yapılan haksızlıklar utanç vesilesi şeylerdir. Bu haksızlıkları artık kaldırdık. Fakat insanımızda tekrar o yola giden kapıyı açmaması lazım. Dün silahıyla Kürtçe konuşma diyen askerle, bugün silahıyla oyunu buraya vermesen canını alırım diyen zihniyet arasında fark yoktur. Bugün Ağrılı kardeşlerimiz için bu kültür evimizin temelini hep birlikte atıyoruz. Siz istediniz biz yapıyoruz. Bölgemize hayırlı, uğurlu olsun Allah utandırmasın ” dedi.


‘Biz Asım’ın nesli, Selahaddin Eyyubi’nin torunlarıyız’


Başkanımız Sayın Kadıoğlu'nun ardından AK Parti Adıyaman Milletvekili Gazeteci Mehmet Metiner söz aldı. Metiner, “Bugün bu meydana gelerek bu güzel programa katılan tüm kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum. Herkes şunu bilmeli,  Kürtleri korkutmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kendi fikrine güvenen bir başkasını tehdit etmez. Silahla tehdit etmek ancak namertlerin işi olabilir. Biz Asım’ın nesliyiz, Selahaddin Eyyubi’nin torunlarıyız. Onlar isimleri Selahattin’de olsa Nişantaşı-Cihangir hattındaki beyaz Türklerin makbul Kürtüne dönüşmüş olabilirler. Ama biz Selahaddin Eyyubi’nin, AhmediXani’nin torunları olarak üstümüze düşenleri yapacağız. Kimsenin Kürtlerin kıblesini değiştirmesine asla izin vermeyeceğiz. Geçmişte kimse o ceberut CHP devlet yönetiminin Kürtler üzerindeki baskısının sona ereceğine inanmıyordu. Bölgede her türlü faili meçhul olaylar yaşanırdı. Fakat bunun bir gün sona ereceğine inanamazdı. Ama biz dindar Kürt kardeşlerimizi hiç kimsenin faşizmine teslim etmedik, asla teslim etmeyeceğiz” dedi.


‘Kardeşliğimizi diri tutacağız’


Sözlerine devam eden Metiner, “ Biz kardeşliğimizi diri tutacağız. HDP’nin eş başkanı gelmiş diyor ki yeni Türkiye demek AKP’lilerden oluşan Türkiye demekmiş. Tam tersine yeni Türkiye demek farklılıklarla birlikte zenginleştiğimiz bir ülke. Türk’ün Kürt’le eşitlendiği, Alevi’nin Sünni ile eşitlendiği bu ülkedeki bütün yurttaşların temel hak ve özgürlüklerde eşit olarak demokratik bir şekilde yaşadığı bir Türkiye olacaktır. Kimsenin kimseye baskı yapmadığı, herkesin özgür olduğu, yeni Türkiye budur. Yaşasın birlik diyoruz, yaşasın kardeşlik, yaşasın halkların kardeşliği diyoruz. Herkesin hür ve eşit vatandaş olarak yaşayacağı yeni Türkiye’nin mimarına Recep Tayyip Erdoğan’a bin selam olsun diyoruz” dedi.


‘Her ikisi de bizim ecdadımız’


Mehmet Metiner ardından Ağrı Valisi Musa Işın söz alarak, dernek çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Vali Işın, ‘’ Sizlere Ağrı’dan kucak dolusu selam getirdim. Bugün burada Selahaddin Eyyubi’nin torunları ile Fatih Sultan Mehmet’in torunları bir araya gelmiş. Çünkü her ikisi de bizim ecdadımız ve atalarımızdır. Ağrı Kültür Evi’nin çalışmalarında başarılar diliyorum. Dernek başkanı Şerafettin Öztürk ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Ağrılı kardeşlerime burada desteğini esirgemeyen ilçesine büyük hizmetler yapan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’nu tebrik ediyorum’’ dedi.  



Esenyurt Belediyesi


Geri Dön