19 / 04 / 2024

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde fakülte inşaatı başladı!

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde fakülte inşaatı başladı!

Kırşehir'de kurulacak olan İslami İlimler Fakültesi’nin inşaatına Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde başlandı.



Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde inceleyen Vali Necati Şentürk, Ahi Evran-ı Veli’nin memleketi Kırşehir’e İslami İlimler Fakültesinin kurulması için sarf ettikleri yoğun çabanın sonucunu en güzel şekilde aldıklarını söyledi.


 Ahi Evran-ı Veli’nin memleketinde ilahiyat fakültesinin bulunmasının şart olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Biz bunu her toplantıda anlattık. Yoğun çalışmalarımız sonucu Bakanlar Kurulu kararıyla ilimizde İslami İlimler Fakültesi yapılmasına karar verildi. Bu karardan hemen sonra binanın projesini hazırladık. Kampüs ana projesine uygun olarak Ahi Evran Üniversitesi Camiinin hemen yanında inşaata başlandı. Hazırladığımız projede 750 öğrenci eğitim görecek. Gelecekte öğrenci sayısının artması halinde, fakültenin hemen yanına bir bölüm daha ilave edilebilecek. Zeminin sert olması, deprem bölgesi olmamızdan dolayı avantaj sağlıyor. Zeminden taş çıkması, çalışma açısından zorluklar çıkarsa da binanın depreme dayanıklı olmasını sağlıyor. İslami İlimler Fakültesinin ilimize kazandırılmasında emeği olan Hayırsever Muzaffer Marşap’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Binanın temelini ne kadar sürede atarsak devletten de ödeneği o kadar kısa sürede alırız. Fakültenin, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da konuşmasında, “İslami İlimler Fakültesinin inşaatının tamamlanıp eğitime başlaması ile birlikte şehrimizin manevi ruhuna katkı yapacak bir ilim irfan yuvası ilimize kazandırılmış olacak. Ahi Evran Üniversitesini, eğitim ve öğrenimiyle dünya üniversiteleri ile yarışabilecek bir duruma getirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.


Vali Necati Şentürk'ün alanda yaptığı inceleme, yetkililerden inşaat hakkında bilgiler alması ile sona erdi. 


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön