19 / 04 / 2024

Ahi Evran'da kentsel dönüşüm sevinci var!

Ahi Evran'da kentsel dönüşüm sevinci var!

Ahi Evran'da kentsel dönüşüm sevinci var. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan ilçesinde kentsel dönüşüm projesini Ahi Evran mahallesinden başlatacaklarını duyurmuştu.



Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan ilçesinde kentsel dönüşüm projesini Ahi Evran mahallesinden başlatacaklarını duyurmuştu. Çelik açıklamasında ayrıca kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmayı bahar ayında vuracaklarını açıklamıştı. Kararı öğrenen Ahi Evran mahalle sakinleri kentsel dönüşüm projesinin başlayacağı günü beklerken, konu ile ilgili açıklama yapan Ahi Evran mahallesi muhtarı Battal Elbaşı, "Öncelikle kentsel dönüşürrı projesinde mahallemize öncelik tanıdığı için Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e teşekkür ediyörum. Yapılacak plan ve projenin güzel olmasından dolayı kentsel dönüşümün bir an önce başlayıp, bitirilmesini diliyoruz. 

Konuşulanlara göre de 2018 yılında projenin tamamlanması planlanıyor. 

Mahallemizde çok güzel bir değişim olacak. Bunu da inşallah Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik yaptıracaktır" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Nuhali Yalçın ise, "Kentsel dönüşüm projesini iyi karşılıyoruz ve iyi olmasını diliyoruz. Kocasinan Belediye Başkanımız bize oturduğumuz gecekondunun yerine değerine göre yer vermesini istiyoruz. 

Biz 45-50 yıldır gecekondu da oturuyoruz. Yerimiz çok güzel. 

Böyle bir proje olmasından dolayı da çok memnunuz" ifadelerini kullandı. 

Ahi Evran mahallesinde oturan İsa Akburak da, "Biz mahalle sakini olarak kentsel dönüşüm projesinin bir an önce başlatılmasını istiyoruz. 

Mahallemize biran önce marketler ve sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. 

İnşallah proje biran önce gerçekleşir. 

Bu proje ile mahallemizde değer kazanır. Bu da bizi mutlu eder" dedi. 

proje yapılırken de kimse mağdur edilmesin. Burada tapusu olan da var, olmayan da var. Bunun göz önünde bulundurulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.


Kayseri Hakimiyet


Geri Dön