18 / 04 / 2024

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.



Krallara, devlet başkanı ve şeyhler ile dünyanın tanınmış turizmci ve iş adamlarının 'anahtar teslimi' projelerine imza atan ve özel tasarım projeleriyle dünyada adını duyuran yeni yatırımlarda hazırlanıyor. 


Firma, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Kapasitesini yüzde 50 artırmayı planlayan AHK, 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.


Dubai'de İtalyan markası Bvlgari Hotel & Resort'ün iç dekorasyonunu 'anahtar teslimi' proje olarak aldıklarını ve tamamlamak üzere olduklarını söyleyen AHK Worldwide Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Haldun Kilit, yurtdışında yaptıkları projelerle de Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını açıkladı.


En fazla ihracat yapan şirketler arasında 2'nci sırada yer aldıklarını ifade eden Kilit, ''AHK Factory'de 20 bin metrekare kapalı alanda yıllık 5 bin otel odası ve onlarca otelin genel mekanını üretebiliyoruz. Mobilya ihracatımız da artacak. Geçen yıl Türkiye'de 170 milyon TL ciro gerçekleştirdik. 2017 yılsonu itibariyle Türkiye cirosu olarak 200 milyon lira hedefledik. Yurtdışı şirketimizin cirosu da 200 milyon dolar. Türkiye'de 2016'ya göre önemli miktarda büyüdük. Bu büyüme yılsonu itibariyle yüzde 60'a ulaşacak'' şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön