19 / 04 / 2024

AHK Grubu, Körfez projelerinde yerli ürün kullanıyor!

AHK Grubu, Körfez projelerinde yerli ürün kullanıyor!

Kumaştan mobilyaya, tasarımdan inşaata kadar pek çok alanda üretim yapan Antalyalı AHK Grubu, gözünü dünya çapında yatırımlara dikti.



Kumaştan mobilyaya, tasarımdan inşaata kadar pek çok alanda üretim yapan Antalyalı AHK Grubu, gözünü dünya çapında yatırımlara dikti. Özellikle Türkiye ve Körfez Bölgesi’nde markalı otel ve yapıların dekorasyonunu ‘anahtar teslimi’ üstlenen AHK, Dubai projeleriyle bölgenin gündeminde yer alıyor. Şu anda Dubai’de 250 milyon dolarlık iş üstlenen AHK, bugüne kadar toplamda ise 750 milyon dolarlık iş yaptı. Grubun Türkiye’de şu anda devam ettiği işin değeri ise 200 milyon lira. 2016 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesinin ihracat rekortmeni olan AHK Grubu, gerçekleştirdiği 25 milyon dolarlık ihracatı, 40 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Al Habtoor işbirliği


AHK Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Kilit, tüm bu dünya çapındaki işleri yaparken, ülkeye döviz girdisi sağlamaya da önem verdiklerini belirterek, tüm projelerde yüzde 75 oranında yerli ürün kullandıkları bilgisini verdi. Haldun Kilit, “Kullanılacak ürünler için öncelikle yerli ürünleri öneriyoruz. Öncelikli amacımız hep birlikte büyümek. Türkiye ihracatına başta kumaş üretim tesisimiz olmak üzere önemli katkılar sağlıyoruz” dedi.


Bugün Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde, 25 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan AHK, yurt içinde Mandarin Oriental’dan Raffles İstanbul’a, Maxx Royal Kemer’den Voyage Sorgun’a kadar büyük yatırımların iç mimarisinde bulundu. Körfez Bölgesi’nin potansiyelini göz önüne alarak, AHK DUBAI UAE şirketini kuran Haldun Kilit, Dubai’nin ünlü aile şirketlerinden, turizm ve inşaatın yanı sıra otomotiv, eğitim gibi alanlarda da faaliyetleri olan Al Habtoor ile ilk otel yatırımları sonrası işbirliği yaptıklarını söyledi. Grubun en büyük yatırımı olan AL Habtoor City içerisinde yer alan Starwood Grubu’nun portföyündeki markalar W Hotel, 1000 odalı Westin Hotel ile 2 proje daha tamamladıklarını ifade eden Kilit, yine Starwood’un üst segment markası St. Regis Polo Hotel ile gruba 4. otel projesini teslim edeceklerini vurguladı.


Dünya çapında...


Haldun Kilit, halen Körfez Bölgesi’nde, Merass Holding yatırımı Bvlgari Hotel &Residences, St. Regis Polo Hotel, Dukes Oceana Palm Jumeriah Hotel, Qatar Hilton ve Kuzey Afrika’da Morocco Hilton projelerinin devam ettiğini belirtti.


Türkiye’de 400, Dubai’de ise 120 çalışanları bulunduğunu anlatan Kilit, yaptıkları işlerde inovatif ürünler kullanarak, başarı sağladıklarını kaydetti. Haldun Kilit, “Kaba ve ince inşaat işlerinde sektöre girmeden önce 15 yıl boyunca hareketli mobilya, kumaş, aydınlatma, halı Ar-Ge’sine yatırım yaptık. Bugün üretim tesisimizi, kumaş ve aydınlatma gibi departmanlarla da genişlettik. Amacımız hem Körfez’de önemli işlerle büyümeye devam etmek, hem de dünyada aynı konuma gelmek” diye konuştu.


İnşaat yapıyor, yat dizayn ediyor


Antalya’nın Kundu Bölgesi’nde yer alan ‘Kndu Villas’ projesinin ise hem inşaat, hem de dekorasyonuyla AHK olarak hayata geçirdiklerini belirten Haldun Kilit, 3 faz olarak planlanan Kndu Villas’ın tamamını 2 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. AHK Marine şirketiyle ise mega yat iç mekan tasarımı yaptıklarını dile getiren Kilit, mobilyada ise Derin markalarını geliştirerek son kullanıcıya ulaşacaklarını dile getirdi.


Milliyet


Geri Dön