29 / 03 / 2024

Ahmet Akbalık: Karma projelerde her bina ayrı değerlendirilmiyor!

 Ahmet Akbalık: Karma projelerde her bina ayrı değerlendirilmiyor!

Yeni dönemde yaşam merkezi yatırımlarına odaklanacaklarını anlatan Ahmet Akbalık, bunun ilk örneğini 140 milyon lira yatırımla İstanbul Ataşehir'de 'Bulvar 216' projesi ile hayata geçirdiklerini söyledi.



Ahmet Akbalık Akbalık, "Devasa bir alışveriş merkezi değil, komşu yaşam merkezi kurguladık. Tekstil markaları yerine, yeme içme ve günlük ihtiyaca cevap verecek mağazalar yerleştirdik. Bu model ilgi görünce hem İstanbul'da hem de İstanbul dışında bu tip yatırımlar yapmaya karar verdik" dedi. 


İnşaat sektörü karma kullanımlı projelerde mevzuat karmaşası yaşıyor. Karma projelerde her bir binanın ayrı değerlendirilmediğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Yabancı yatırımcı bir otel binası aldığında ve bir fonksiyon değişikliği istediğinde tüm maliklerden onay almalı. Projede 1000 kişi varsa hepsi bunu onaylamalı. Mevzuattaki bu zorunluluğu bilen yabancı geri adım atıyor ya da risk alıyorum diyerek pazarlık yapıyor" dedi. Yurtdışındaki projelerde bu tip zorunluluk olmadığını belirten Akbalık, yabancı yatırımların önünü açmak için bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. Akbalık, projelerde ifraz işleminin proje başında değil, kat mülkiyetinden sonra yapılmasıyla sorunun çözülebileceğini söyledi. 


Ünsal Ereke-Habertürk


Geri Dön