19 / 04 / 2024

Ahmet Altıparmak: Kentsel dönüşüm kapsamında rüzgar koridorları oluşturulmalı!

Ahmet Altıparmak: Kentsel dönüşüm kapsamında rüzgar koridorları oluşturulmalı!

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Hava kirliliğini önlemek için SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da rüzgar koridorları oluşturulmalı" dedi...



Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kirli havada yaşamanın mümkün olmayacağını belirterek, "Hava kirliliğini önlemek için SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da rüzgar koridorları oluşturulmalı" dedi. 


Vali Altıparmak, polisevinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, şehrin sorunlannın çözümüne yönelik önemli adımlann atıldığını belirterek, hurdacılar sitesi, kardeş okullar, harabe binalann yıkılması gibi birçok projenin yürütüldüğünü söyledi. 

Kentsel dönüşümün Erzurum için çok büyük bir şans olduğunun altını çizen Alüparmak, bu alandaki çalışmalannın da hava kirliliğine önlemeye yönelik yapılması gerektiğini ifade etti. Şehirde yaşanan hava kirliliği konusunda ciddi duyarlılık gösterildiğine dikkati çeken Altıparmak, şunlan kaydetti: "Hava kirliliğiyle yaşamak mümkün değil. 


Kirliliğin önlenmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaştınlması gerekiyor. İhtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılıyor. Kömür yerine bu ailelere SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalan kapsamında da rüzgar koridorlan oluşturulmalı. Hava kirliliği konusunda basının da ciddi desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda belediye de üzerine düşeni yapmalı. Rusya'dan kaçak kömür getirildiği ifade ediliyor. Denetimler artınlarak, bunun önlenmesi gerekiyor. Hava kirliğiyle mücadele için 20 kişilik ekip oluşturduk. Ekibimiz son 3 gündür çalışmalannı yapıyor." Kentteki kayak merkezlerine de değinen Altıparmak, kayağa olan ilginin artırılması için herkesin üzerine1 düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Önemli kayak merkezlerine sahibiz. 


Kar yağmasa bile suni karlama sistemi var. Bütün telesiyejlerin bakımı yapıldı. Kayak merkezinde hiçbir sıkıntı yok. Otellerimizde yüzde 100 dolu. Gelen turistlerin şehre de yansıması ve turizmin daha fazla gelişmesi için turizm altyapı birliği oluşturulmalı" diye konuştu. Bir gazetecinin, kayak merkezindeki gölette sıkıntı yaşandığını belirtmesi üzerine Vali Altıparmak, "Taşıma suyla da olsa sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğünde bir şube müdürünün görevden alındığı yönündeki soruyu Altıparmak, "Bir iki arkadaşımızda yer değişikliği var. Ama bur çerçevede değil, kendi iç değerlendirmemizden. Ancak bu döneme denk geldi. Belki böyle anlayabilirsiniz" şeklinde yanıtladı.


Ankara Yarın


Geri Dön