19 / 04 / 2024

Ahmet Arslan: Kanal İstanbul'un zamanı geldi!

Ahmet Arslan: Kanal İstanbul'un zamanı geldi!

26. Dünya Posta Kongresi İstanbul'da yapıldı. Türkiye'nin ulaştırmadaki mega projelerinin konuşulduğu zirvede konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, sıranın Kanal İstanbul'a geldiğini vurguladı.




26. Dünya Posta Kongresi İstanbul'da yapıldı. Türkiye'nin ulaştırmadaki mega projelerinin konuşulduğu zirvede konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, sıranın Kanal İstanbul'a geldiğini vurguladı. Arslan, "Kıtaları birleştirmekle yetinmiyoruz. Artık Kanal İstanbul'u hayata geçirelim diyoruz" dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kıtaları birleştirmekle yetinmediğini belirterek Karadeniz ve Marmara'yı birbirine bağlayacak Kanal İstanbul için zamanının geldiğini söyledi. Arslan, İstanbul'un iki yakasının çeşitli projelerle bir araya getirildiğini ifade ederek, “Biz kıtaları birleştirmekle yetinmiyoruz ve diyoruz ki artık 3 katlı yeni büyük İstanbul tünelini yapmalıyız ki hem demir yolunu hem de kara yolunu içinde barındırsın. Bununla da yetinmeyelim ve artık İstanbul'da Kanal İstanbul'u hayata geçirelim. Sizin ortaya koyduğunuz vizyon, hedefler ve bizim yürümemiz gereken yolun büyük, önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

32 milyar dolara çıkardık

Sektörde özellikle iletişim ve ulaşıma verilen önem çerçevesinde çalışma alanlarının devlet politikası haline geldiğini anlatan Arslan, devasa projelerin hayata geçirildiğini, haberleşme sektörünün rekabete açıldığını, bilişim sektöründe 2002'de 14 milyar dolarlık bir gelirden bahsedilirken, bugün 32 milyar dolarlık bir gelirden bahsedilir hale gelindiğini söyledi. Aynı dönemde genişbant abone sayısının neredeyse sıfır olduğunu, bugün 48 milyon kişiden bahsedildiğini ve 2023'te 60 milyon aboneyi hedeflediklerini kaydeden Arslan, fiber hat uzunluğunun 88 bin kilometreden 261 bin kilometreye geldiğini bildirdi.



Yeni Şafak





Geri Dön