24 / 04 / 2024

Ahmet Arslan’dan Donald Trump’ın yol vaadine destek!

Ahmet Arslan’dan Donald Trump’ın yol vaadine destek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçmenlerine köprü ve otoyol yapma gibi vaatlerde bulunması için, “Amerika bunu yeni gördüyse bir şey diyemem” dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçmenlerine köprü ve otoyol yapma gibi vaatlerde bulunması için, “Amerika bunu yeni gördüyse bir şey diyemem” dedi.


Arslan, Çankaya Köşkü’nde, basın kuruluşlarının  Ankara  temsilcilerine akşam yemeği verdi. Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesinin ihale süreçlerinin, itirazlardan dolayı 1 yıl sürdüğünü belirterek, “Şimdi yaklaşık 2 aylık bir işimiz kaldı. Şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz ama kış şartlarının zorluklarını da hesaba katarak mart, nisan gibi inşaatı bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Arslan, projenin Kars-Tiflis-Bakü üzerinden daha da ileri gideceğini ifade ederek, “Kars’tan sonra Bakü’ye kadar tek hat, Bakü’den sonra hem Kazakistan hem de Türkmenistan üzerinden Orta Asya’nın devamına, Çin’e gidebilecek şekilde ikiye ayıracaklar” dedi.



Yeni gördülerse...


Arslan, Trump’ın köprü ve otoyol yapma vaatleri için, “Trump’ın söylediği Amerikalılar açısından önemli. Bizim açımızdan Amerika’daki yollardan ziyade, bu coğrafyada ve dünyada izleyeceği politika ve strateji çok daha önemli, asıl bizi bağlayan odur. Ulaştırma koridorları aynı zamanda ekonominin, kalkınmanın, ticaretin ve endüstrinin olmazsa olmazı. Ulaştırmacılar olarak biz 14 yıldır bunun iyi bir şekilde farkındayız” şeklinde konuştu. Arslan, şunları kaydetti:


“Amerika bunu yeni gördüyse bir şey diyemem. Ama çok yeni görmemiştir. Daha hakikatli bir noktaya gelelim, belki onlar bizden çok önce yaptılar bunu, belli bir doyum noktasına geldiler ve ‘yeter’ dediler. Halbuki hiçbir zaman yetmiyor. Belki Trump’ın demek istediği odur; ‘Yetmez üstüne yeni ilaveler yapmamız lazım.’ Çünkü ben görüyorum. Avrupa’yı gıpta ile izliyoruz, 100 yıllık 80 yıllık metrolar var ama aynı zamanda 100 yıllık eski metrolar... Geliyorlar bizim metroları, yolları gezdiklerinde diyorlar ki ‘Olağanüstü kaliteli yüksek standartlı yapılmış’. Geciktiğimiz bir vaka ancak bugünkü teknoloji ile yaptığımız için de onlara göre çok daha üst standartta çok daha kaliteli...”


Dörtte bir sürede ulaşım


Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının “orta koridor”un önemli bir halkası olduğuna dikkati çeken Arslan, “Ciddi bir yük hareketi olacak Güney koridorda ve  kuzey koridorda denizi de  dahil ettiğiniz zaman yol yaklaşık 50 gün sürüyor, Çin’den bir yükü İngiltere’ye,  Almanya’ya, Fransa’ya göndermek yaklaşık 45-62 gün sürüyor. Orta koridordan  gönderirseniz 12-15 gün sürüyor. Yaklaşık dörtte biri zamanda adrese ulaştırılmış olacak” dedi.



Milliyet


Geri Dön