29 / 03 / 2024

Ahmet Çamyar Ünye yatırımlarını anlattı!

Ahmet Çamyar Ünye yatırımlarını anlattı!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, iki gün önce yıkımı tamamlanan ve moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alanda incelemelerde bulundu.




Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, iki gün önce yıkımı tamamlanan ve moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin de katıldığı incelemelerde Başkan Çamyar, yıkım ihalesini alan firma yetkilisinden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.


Alan, 10 Gün İçinde Teslim Edilecek


Burada basın mensuplarına çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Biz 30 Mart seçimlerinde, Çınarlık Caddesi’ni denizle buluşturacağımızı, Tabakhane karayolunu açacağımızı ve Niksar Caddemizi yeniden elden geçirerek Ünye’mize nefes aldıracağımızı söylemiştik. Göreve geldiğimiz günden bu yana dediklerimizin birçoğunu hayata geçirdik ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de çokça beğeni toplayan modern ve klasik mimarinin buluştuğu iş merkezi projemiz idi. Yıkımı gerçekleştiren firma ile yaptığımız görüşmede 10 gün sonra alanın bize teslim edileceği bilgisini verdi. Bizler de ilk meclis toplantımızda encümene ihale ile ilgili yetkiyi almış olacağız. Akabinde de ihale sürecini başlatıp 2017’nin ortalarında bu güzel eseri Ünyeli hemşerilerimize armağan etmiş olacağız” diye konuştu.


“Kalıcı Eserler Bırakmaya Devam Edeceğiz”


Kamuoyunda, yıkılan alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebini de değerlendiren Başkan Çamyar, konu ilgili şu açıklamayı yaptı: “ işgüzarlık sezdiğimiz bazı kesimler yeşil alan olsun diyerek talep oluşturmaya çalışıyorlar. Yeşil alan ile ilgili düşündüğümüz çok daha büyük projelerimiz var. Başta Tabakhane Deresi kenarı olmak üzere oraya baştan sona akasya ağaçları ile donatacağız. Pazar Yeri projesinde son derece güzel bir yeşil alan kompleksini hayata geçirmiş olacağız. Biz Ünye’ye yakışan her projenin arkasında olmaya devam edeceğiz. Halkımız da bizim yaptığımız projelerin doğru olduğuna inanıyor, 1 Kasım seçimlerindeki %71’lik destek de bunu gösteriyor. İktidarı ile muhalefeti ile her kesimi kucaklayan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyarak bütün STK’ların da görüşlerini alarak yolumuza devam edeceğiz.  Biz “yapılamayanları yapıyor” imajını devam ettirerek Ünye’ye kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen katkı sunan başta buradaki 35 esnafımız olmak üzere duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum. ”


Son olarak belediye binasının altında bulunan dükkânların durumu hakkında bilgiler veren Başkan Çamyar, “Belediye binamızın altındaki esnaflarımız da yavaş yavaş dükkânlarını boşaltmaya başladılar. Şu ana kadar 2 dükkân boşaltıldı, 2 dükkân daha boşaltılacak ve devamı gelecek. Biz her kesimle istişare ederek doğru olanı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu



Ünye Belediyesi


Geri Dön