28 / 03 / 2024

Ahmet Çelik: Dünyadaki kriz ekonomiye yansımazsa konut satışları artar!

Ahmet Çelik: Dünyadaki kriz ekonomiye yansımazsa konut satışları artar!

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Biz ne kadar iyi olursak olalım; dünya bizi etkiliyor. Dünya iyi giderse, bundan en fazla istifade eden sektör de konut olur." dedi.



Lüks konut üreticisi Sinpaş Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, başta Ukrayna ve Suriye olmak üzere çevre ülkelerde bizi içine çeken problemler olduğunu hatırlatarak, "Geçen yıl 2 gergin seçim atlattık. Bu yüzden ilk 2 çeyrekte konut satışlarında ciddi düşüş vardı. Seçimlerden sonra satışlar birden arttı. Yıl sonunda 1 milyon adet konut satışı ile tarihi rekor bekliyoruz. 20'15'te de aynı hızla büyürüz. Ancak dünyada ekonomik kriz devam ediyor. Biz ne kadar iyi olursak olalım; dünya bizi etkiliyor. 


Dünya iyi giderse Türkiye de iyi gider. Büyüme yüzde 3-4'ün üzerine çıkar. Bundan en fazla istifade eden sektör de konut olur." dedi. 

Sinpaş olarak son 5 yılda 12 binden fazla konut satarak 7 milyar liralık gelir elde ettiklerini anlatan Çelik, bu rakamların kendilerini özel sektörde konutun lideri konumuna koyduğunu belirtti. 2014'te ise 2 bin 500'den fazla konut satarak 1.2 milyar lira ciro yapan şirketin Ankara'daki Altmoran ve İncek Life projelerinde 4 bin 500 çalışanı bulunduğunu da sözlerine ekledi. 1974'te Ankara'da kuruldukları için o yıllardan birçok araziye sahip olduklarını da belirten Ahmet Çelik, başta  Ankara  olmak üzere daha önce gitmedikleri Anadolu şehirlerinde yeni projeler yapacaklarını duyurdu. 


Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ise ortalama 500-600 bin lira gibi yaşam değeri evler yapmanın kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Sinpaş'ın keşfedilmemiş yerleri değerlendirdiğini aktaran Gacemer. İstanbul'da da aynısını yaptıklarını belirterek. Halkalı örneğini vererek oraya 4 bin konut yaptıktan sonra bölgenin artık Atakent diye anılmaya başladığını söyledi. İncek Life projesinde de bölgenin değerlendiğini aktaran üst yönetici. şirketin kuruluşunun 40. yılında ikisi Ankara'da (Çankaya ve Gaziosmanpaşa) olmak üzere 10 yeni projeye başlayacaklarını dile getirdi. 


Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik. 

Altınoran'da yaz-kış kullanılabilecek kayak pisti gibi birçok etkinliğin yapılabileceğini bir yaşam alanı oluşturduklarının altını çizerek 20'15'in ikinci çeyreği itibarıyla Oran'daki yeni projeleri tanıtacaklannı anlattı. 


ANKARA'NIN 430 BİN KONUTA İHTİYACI VAR 

Ankara'nın bürokrasi tarafı öne çıksa da İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ekonomik büyüklüğe sahip şehri olduğunu belirten Ahmet Çelik, 2011-2015 arasında Ankara'nın 430 bin konuta ihtiyacı olduğunu söyledi. En son ekim ayı verileriyle geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 25'i aşan bir artış olduğu bilgisini veren Çelik, yapı ruhsatı verilen bina sayısının da aynı dönemde yüzde 25.6 arttığını, Ankara'nın İstanbul'dan sonra en büyük payı aldığını belirtti. Yönetim kurulu üyesi, İstanbul müşterisinden farklı olarak Ankara'da siyasilerin, yargı mensubu gibi bürokrasiden müşterilerinin olduğunun altını çizdi. Bunları İstanbul'da göremediklerini anlatan Çelik. İstanbul'da banka kredisi kullanma oranının daha yüksek olduğunu da sözlerine ekledi. Ankara'daki İncek Life projesinde 2 milyon 300 bin liraya kadar konut satan Sinpas Holding, 2015'te Çankaya ve Gaziosmanpaşa'da 2 yeni projeyi hayata geçirecek. 

Zaman


Geri Dön