29 / 03 / 2024

Ahmet çelik: Hedefimiz yıl sonuna kadar 700 milyon TL'lik ciro!

Ahmet çelik: Hedefimiz yıl sonuna kadar 700 milyon TL'lik ciro!

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, firmanın 2011 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri ve yıl sonuna kadar yapacağı işlere açıklık getirdi, çelik, planladıkları 5 yeni projenin yılın ilk yarısında ikisine başladıklarını ifade etti



1.  Firmanızın 2011 yılı için hedefleri nelerdir Yılın ilk yarısında ne kadarını gerçekleştirebildiniz
2011 yılında 5 yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyorduk ve yılın ilk yarısında bu 5 projemizden ikisine başladık. Sancaktepe 'de Kelebekia projemizin hemen yanı başındaki parselde yer alan 106 konutluk butik konut projemiz Kelebekia Premium 'un Mayıs ayında satışına başladık. Henüz tanıtıma çıkmadan ön satışlarla başlayan projemiz büyük ilgi gördü ve 1,5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 40 'ına yakınının satışını gerçekleştirdik. Satışların devam ettiği bu projemiz için Eylül ayında bir kampanyaya başlayacağız.
2011 'in ilk yarısında hayata geçirdiğimiz bir diğer projemiz ise İkitelli Organize Sanayi Bölgesi 'nde yer alan İş Modern ticari gayrimenkul projemiz. Biri sosyal tesis olmak üzere 6 ayrı bloktan oluşan İş Modern projemiz firmaların depolama, atölye, lojistik, showroom ve kargo aktarma gibi pek çok ihtiyacına cevap verecek. İnşaatın yüzde 50 ila 55 gibi bir bölümünü tamamladığımız bu projemizde ön talep toplama süreci sonrası ön satışlara başladık ve Eylül ayında da kampanyasına start vereceğiz..  
2010 'nun ikinci yarısında satışına başladığımız projelerimizde de 2011 'in ilk yarısına kadar etapları tamamlama ve belirlediğimiz satış grafiğini yakalama hedeflerimiz vardı. Kasım 2010 'da satışına başladığımız Antepia projemizin ilk etabının yüzde 90 'ının satışı tamamlandı. Hatta 470 konut ile başladığımız ilk etabı, bölge halkından gelen yoğun talep üzerine 614 konuta çıkardık. Bugün itibariyle konut sayısını artırdığımız ilk etabın 550 'ye yakınının satışını gerçekleştirdik.
Antepia projemiz gibi Kelebekia projemizde de yılın ilk yarısında hedeflediğimiz satış grafiğine ulaştık. Ekim 2010 'da satışına başladığımız bu projemiz için Nisan 2011 sonunda başlayan ve Mayıs sonuna kadar devam eden “18 ay ödeme yok ” kampanyamız çok etkili oldu. 440 konuttan oluşan projenin bugün yüzde 90 'a yakınının satışını tamamladık. İnşaatımızda hızlı bir şekilde devam etmekte ve vaat ettiğimiz gibi Ekim 2012 'de evlerimizi teslim ediyor olacağız.
13 bin 500 metre kare arsa üzerinden Aralık 2010 'de yine İstanbul 'da başladığımız Ottomare Suites 'in satışlarına hızla devam ediyoruz. 818 bin 500 TL ile 4 milyon 546 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunduğumuz Ottomare Suites projemizi Aralık 2012 'de sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.
 

2.  2011 'in ikinci yarısında hangi lokasyonlarda kaç proje gerçekleştirilecek Bu projelerde ne kadar konut yer alacak Arsa ve inşaat yüzölçümleri ne kadar olacak Yatırım değeri ne kadar olacak
Yılın ikinci yarısında 3 yeni projeye başlayacağız. İlki Sultanbeyli 'de yer alan 654 konutlu bir proje. İnşaat alanı 110 bin metrekare, arsa alanı ise 60 dönüm. Bu projemizin Eylül ayında satışına başlayacağız. 63 metrekare ile 205 metrekare arasında değişen, 1+1 'den 4+1 ' e kadar uzanan konut tipleri yer alacak.
Yılın ikinci yarısında başlamayı planladığımız bir diğer projemiz  Ankara  Oran 'da yer alan Güney Park Kentsel Dönüşüm projesi. İstanbul dışındaki ikinci projemiz olan Güney Park için proje çalışmaları ve idari süreçler devam ediyor. 1 milyon 238 bin metrekare inşaat alanına sahip olan bu dev projenin tamamını Sinpaş Yapı olarak biz projelendiriyoruz. Bu projede öncelikli olarak 2 bin 450 adet konutu hak sahipleri için inşa ediyor olacağız.
Bu yıl bir de yurt dışında hayata geçecek bir projemiz olacak. AVM, ofis ve rezidanslardan oluşacak bu projemizi Cezayir 'de gerçekleştireceğiz. 144 bin metrekare inşaat alanına sahip olana bu lüks projemizi Fransa 'da yaşayan Cezayirli bir iş adamı ile birlikte yürütüyoruz. Yılın ikinci yarısında hafriyat süreci başlayacak. İnşaat, proje yönetimi, satış ve pazarlamasını Sinpaş Yapı, yatırımı ise Cezayirli iş ortağımız üstlendi. 180 milyon dolarlık bir yatırım olan projeyle ilgili Türkiye ayağında birçok şey sonuçlandı, Cezayir'de de sonuçlanmasını bekliyoruz. Projeye başladığımız andan itibaren 20 ayda tamamlayacağız.

3.  Bu yıl için ne kadar ciro hedefleniyor Yılın ilk yarısında bunun ne kadarı gerçekleştirildi
Satışını gerçekleştirdiğimiz Kelebekia, Kelebekia Premium, İş Modern, Antepia ve Ottomare de bu yılın ilk yarısında 385.000.000 TL 'lik bir satış cirosuna ulaştık.

Eylül ayından itibaren kalan alanlarımızla birlikte Sultanbeyli ve Ankara projelerimizi de satışa çıktığımız taktirde Sinpaş Yapı olarak bu yıl toplamda 700 milyon TL lik bir satış cirosuna ulaşabileceğiz.

4.  2011 'in ilk yarısında sektör ve firma ‘seçim yılı ' olarak değerlendirilen süreçten ne kadar ve nasıl etkilendi Orta vadede Türkiye 'nin ekonomik durumunu ve konut sektörünü nasıl görüyorsunuz

Dünyada ekonomik krizin etkilerinin bitmediği, kırılgan bir seyir izlediği halde ülkemiz ekonomisi büyüme rekorları kırıyor. Seçim döneminde de iktidarıyla, muhalefetiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılı için 12 aylık hedefler açıklandı. Bu hedeflere hiçbir çevre hayal demiyor. Sosyal, hukuksal, çevresel etkiler tartışılıyor. Daha önceki dönemlerde ekonomimizde bu kadar uzun süreli hedefler konamazdı. Gelişen bölgesel bir güç olma yolunda dinamik bir ülkeyiz, dolayısıyla konut sektöründe buna paralel gelişimini sürdürecek. Kentlere göç devam ediyor, insanımızın gelir seviyesi artıyor, daha nitelikli yaşam alanlarına talep var. Fakat bu sektördeki hareketlilik sebebiyle ilgisiz bir takım firmalar konut sektörüne giriyorlar. Gayrimenkul, geliştirme süreçleri itibariyle bilgi ve deneyim gerektiren zor ve uzun soluklu bir iş. Önümüzdeki dönemde deneyimsiz firmaların yaşadıkları ve yaşattıkları olumsuzluklar hissedilebilir.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön