29 / 03 / 2024

Ahmet Çolakbayrakdar Kocasinan'daki projelerle ilgili brifing alıyor!

Ahmet Çolakbayrakdar Kocasinan'daki projelerle ilgili brifing alıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyenin programında yer alan; hizmetlerin, projelerin ve yatırımların detayları hakkında ilgili birimlerden brifing almaya başladıklarını söyledi.



Kocasinan Belediyesinde 10 yıldır meclis üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Hazırlanan ve devam eden projeleri gece-gündüz çalışıyoruz. Projeleri genel hatlarıyla zaten biliyorum ama şimdi detaylarına iniyoruz, üstüne eklenmesi gereken katkıları görüşüyoruz. Belediyemizi en ince ayrıntısına kadar tanımak için ilgili birimlerden brifing alıyoruz" dedi. 


İmar ve Şehircilik, Plan ve Proje, Kentsel Tasarım, Bilgi İşlem, Emlak ve Gelir Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Everekli, Başkan Çolakbayrakdar a ilgili müdürlükler ve çalışmaları hakkında brifing verdi. 


Kentsel dönüşüm, biten ve daha önce başlatılan projeler hakkında bilgi vereceklerini belirten Mehmet Everekli, "Erkilet bölgesinde Belediyemize ait mülkiyetler üzerinde kentsel dönüşümde rezerve alanı olarak kullanmayı düşündüğümüz parsellerimiz var. Bu parsellerdeki plan tadilatları için gerekli adımları attık.  TOKİ  veya diğer alternatiflerle beraber konut üretebiliriz. 


Burada yaklaşık 110 bin metrekare imar alanımız var. Sağlık tesisi, sosyal tesis, camisi, resmi kurumu, ticaret alanlarıyla kendi içerisinde plan rezerv edildiği gibi sosyal donatılarda, yer alacak" dedi. 

Biten projeler hakkında da bilgiler aktaran Mehmet Everekli şöyle devam etti, "Bunun yanında malumunuz olduğu üzere belli aşamaya gelen kentsel dönüşüm projelerimiz de var. Ahi Evran, Yunus Emre, Alsancak, Seyrani kentsel dönüşüm projeleri hazır. Gerekli yetki devirlerimizi aldık. 


Buraların detaylı projelerine girdik, şu anda 1/5000 ve 1/1000 için Büyükşehir Belediyesinin gelecek meclisine yazacağız. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı talimat gereği gerek gölgeleme yöntemi gerekse havacılık çalışmasıyla bir an önce imar planlarının önünü açıp bölgemizi değerlendirmek için çalışıyoruz." 


Deniz Postası


Geri Dön