25 / 04 / 2024

Ahmet Çolakbayrakdar Yeni Kayseri projelerini anlattı!

Ahmet Çolakbayrakdar Yeni Kayseri projelerini anlattı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede kurulacak ‘Yeni Kayseri’yi verdiği görsel brifing ile basın mensuplarına anlattı. Ortayol Projesi ve Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.



Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede kurulacak ‘Yeni Kayseri’yi verdiği görsel brifing ile basın mensuplarına anlattı. Ortayol Projesi ve Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde anlatan Başkan Çolakbayrakdar, gazetecileri Zümrüt ve Mevlana Mahallelerine de götürerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Basın mensuplarını özel otobüsle gezdiren Başkan Çolakbayrakdar belediye çalışmalarını 3 ana başlık altında topladıklarını ifade ederek bunları yoğun yaşam alanı olan konutlar, sanayi- ticaret alanları ve hastane, terminal gibi alanlar olarak sıraladı.


“Kayseri’nin 3. Çevreyolu” olarak da adlandırılan Ortayol Çalışmalarını, 17 km’lik yolun tam ortasında anlatan Başkan Çolakbayrakdar,  şehir hastanesinin hizmete girmesiyle yoğun kullanılacak olan güzergahta proje sayesinde trafik sorununun başlamadan bitirildiğini ifade etti. Bugün ihaleye çıkacak taşınmazlar arasında yer alan Akaryakıt istasyonlarının ikisinin de Ortayol üzerinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ticaret erbapları için iyi bir fırsat sunduklarını sözlerine ekledi.


Konuşmalarında sıklıkla iddialı projelerinden bahseden ve  Kentsel Dönüşüm çalışmalarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, gazetecilerle birlikte Seyrani Mahallesi’ne geçerek icraatlar hakkında bilgiler aktardı. Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iki önemli tarafı bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Burada vatandaşlarımıza hem konforlu konut alanları hem de sosyal hayatlarını canlandıracak imkânlar sunacağız, bununla birlikte bölgede ticaret alanları da bulunacak” dedi. Seyrani Mahallesi’nin de Ortayol’a bağlanarak önemli bir aks oluşturulacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar,“Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi 400 bin m2 alan üzerine kurulacaktır. 216.300 m2 yeşil alan oluşturulacak ve bölgede 62 blok yükselecektir. Bu bloklarda 3 bin 472 adet yeni konut yer alacak. Bununla bitmeyip 16 bin 300 metrekare ticari alan da bölgeye hizmet verecektir” dedi.


Bölgeye dair projelerin tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, yakın zamanda fiili çalışmaların başlatılacağı müjdesini de verdi.


 “Yeni Kayseri Kocasinan’da Kurulacak. Kocasinan Kayseri’nin Yeni Yüzü Olacak” söylemini yineleyen Çolakbayrakdar, bugün ihalesi yapılacak Melikgazi Bölgesi’nde bulunan meskenler, Erkilet Dere Mahallesinde konut alanları, Ortayol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonları, Şeker, Yeni Doğan ve Erkilet Mahallelerinde yer alan servis alanları, küçük sanayi alanları ve ticaret alanları hakkında bilgiler verdi.


“Yeni Kocasinan’da Siz de Yerinizi Alın” diyerek vatandaşlara seslenen Başkan Çolakbayrakdar, taşınmaz satışlarının vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.


Kayseri Gündem


Geri Dön