23 / 04 / 2024

Ahmet Çuhadaroğlu kimdir?

Ahmet Çuhadaroğlu kimdir?

Ahmet Çuhadaroğlu kimdir? Sanati sektöründe hizmet veren ve Çuhadaroğlu Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş 'yi içinde barındıran Çuhadaroğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu vefat etti...



Ahmet Çuhadaroğlu..

Ünlü iş adamı Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu, 29 Ağustos 2013'te vefat etti. Çuhadaroğlu'nun cenazesi bugün; 30 Ağustos Cuma günü Teşvikiye Camii'nden Cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.


Ahmet Çuhadaroğlu kimdir?

Ahmet Çuhadaroğlu, 1926 yılı Sivas Zara’da doğumlu. 1937 yılında Sivas'ta ilkokul öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul'a gelen Ahmet Çuhadaroğlu, Çuhadaroğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı.


Orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Ahmet Çuhadaroğlu, Yüksek Öğrenimi’ni Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. 


Çuhadaroğlu, iş hayatına İstanbul’da mimari büro açarak başladı. Askerliğini bitirdikten sonra alüminyum konstrüksiyon üretimine başlayan Çuhadaroğlu Türkiye’deki ilk alüminyum konstrüksiyon üretimini yapan kişi oldu.


1987 yılında İstanbul, Şişli Hürriyet Mahallesi’nde İlköğretim Binasını yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayan Ahmet Çuhadaroğlu, 1996 yılında da Sivas Zara’da Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu binası yaparak bağışladı.


Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Çuhadaroğlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliği yanı sıra Meslek Komitesi Başkanlığı da yaptı. 


Çuhadaroğlu, İstanbul Ticaret Odası üyesi ve İstanbul Alüminyumcular Kooperatifi Başkanı, TUSİAD, Levent Rotary gibi birçok dernek ve kulüplerin de üyesiydi.


Ahmet Çuhadaroğlu, aynı zamanda başarılı öğrencilere öğrenimlerini sürdürmek için burs veren Çuhadaroğlu Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın da kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı’ydı.


Çuhadaroğlu Holding

1954 yılında, Ahmet Çuhadaroğlu tarafından kurulan Çuhadaroğlu, çelik yapı elemanları üretimiyle sektöre girerek 1965 yılından bu zamana faaliyet alanını alüminyum doğrama olarak belirlemiştir. 1978'de anonim şirket olma yolundaki tüm gelişimini tamamlamıştır. Bünyesindeki şirketlerin sayısını 8'e yükselterek 1996 yılında aldığı holdingleşme kararı ile Türkiye'nin sayılı holdingleri arasında yerini almıştır. Çuhadaroğlu Holding, günümüzde sektörde akla gelen ilk markalardan biri olmuştur. 


Çuhadaroğlu Holding; Alüminyum profil çekimi, yüzey işlemleri, alüminyum yapı elemanları, taahhüt ve üretimi ile İnşaat sektöründe hizmet vermektedir.


Çuhadaroğlu Holding Şirketleri 

- Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. 

Mimari Uygulama Alüminyum Sistem Profilleri, Sanayi Tipi Alüminyum Profilleri, Mimari Uygulamalarda Kullanılan Kapı,Pencere, Cam Aksesuarları, Otomatik Kapılar ve Çeşitli Cephe Kaplamaları Satışı


- Çuhadaroğlu Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.

Alüminyum Sistem Profilleri Taahhüt İşleri


- Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Konut Üretimi


- M&N Aluminium France S.A.S. 

Yurtdışı Cephe Giydirme İşleri



Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu vefat etti!
Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği toplantısı 16 Ekim'de YEM'de!
Karakollar 100 bin dolara bombaya dayanıklı olur!


Geri Dön